Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Din rețetele bunicii Nuța / Drob de miel

Home Educație Din rețetele bunicii Nuța / Drob de miel

bunicaAtâtea şi atâtea reţete curg în preajma sărbătorilor pe orice canal de informare posibil! Fiecare dintre noi are însă o reţetă proprie cu care spune nu numai că nu dă greş niciodată, dar şi că este cea mai bună. O astfel de reţetă vă prezint şi eu în următoarele rânduri. Veți spune poate că, nefiind o rețetă de specialist, nu este tocmai cea mai bună, dar este o reţetă probată de multe ori la mine în bucătărie şi mai apoi experimentată pe o sumedenie de invitaţi la masa de Paște.

Pentru început se iau organele mielului (ficat, rinichi, inimă, plămâni) şi se pun la fiert în apă cu puţină sare, boabe de piper şi o foaie de dafin. Pentru cei care nu suportă gustul pregnant de miel, pot adăuga în apa în care fierb măruntaiele şi o lingură de oţet dar şi un piept zdravăn de pui. După ce s-au fiert şi răcit, măruntaiele se dau prin maşina de tocat carne împreună cu 3 legături de ceapă verde, una de usturoi sau leurdă şi una de pătrunjel verde. Pentru o consisteţă mai pufoasă se adaugă şi trei felii de franzelă înmuiate în prealabil în lapte. Compoziţia se sărează, condimentează după gust şi se amestecă cu 3 ouă bătute bine şi un vârf de cuţit de bicarbonat. Amestecul se întinde pe prapure (învelişul intestinelor), i se dă forma dorită (lunguiaţă sau rotundă), se apasă bine şi se pune la copt într-o tavă unsă cu ulei.

După ce se scoate din cuptor, se dă la rece şi se taie felii. Se serveşte, după datină, alături de salată verde, roşii şi caş dulce.

O altă reţetă este cea în care în drob se adugă şi 100 ml de smântână, dar şi vreo 5 ouă fierte tare şi curăţate de coajă. Este adevărat că atunci când se taie felii drobul, efectul optic este deosebit. Şi gustul la fel, dar ficatul nostru s-ar putea să se plângă de greutatea bucatelor. Pentru a nu ne îngreuna digestia, mai ales că după drobul de miel vin şi alte bucate care de care mai înfricoşătoare, secretul este moderaţia în toate şi dacă timpul ne permite, este indicat ca după o masă copioasă să facem şi puţină mişcare.

Poftă bună și Sărbători bogate și luminate !