Noi locuri de joacă pentru copii în cartierele municipiului Petroșani

Noi locuri de joacă pentru copii în cartierele municipiului Petroșani

Chiar dacă în Parcul central ”Carol Schreter” din municipiul Petroșani funcționează unul dintre cele mai complexe și mai frumoase locuri de joacă pentru copii din Valea Jiului, iar alte locuri de joacă moderne sunt amenajate în majoritatea cartierelor Petroșaniului, dorința autorităților administrației publice locale este aceea de a extinde numărul locurilor de joacă dotate cu aparate specifice astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a le utiliza cât mai aproape de casă și într-un număr cât mai mare.

Este motivul pentru care programul de amenajare a unor noi locuri de joacă pe raza municipiului Petroșani este unul aplicat constant, an de an, în funcție de disponibilitățile bugetare. Și în acest an, la Petroșani au fost construite, în primăvară, noi locuri de joacă pentru copii, au fost amenajate noi terenuri de baschet și au fost amplasate noi instalații specifice pentru joacă și distracție în parcurile din municipiu.

În aceste zile, după cum a arătat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, au fost finalizate lucrările pentru amenajarea unui nou loc de joacă pentru copii în cartierul Aeroport, pe strada Aviatorilor, în zona blocului 12. ”Am amenajat aici un nou loc de joacă pentru copii cu instala01ții specifice moderne și cu o suprafață elastică, astfel încât copiii să fie în siguranță. Noul loc de joacă a fost finalizat și pus la dispoziția copiilor din zonă la finalul lunii iunie”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat că potrivit promisiunilor făcute cetățenilor municipiului Petroșani, programul de extindere și de echipare a locurilor de joacă pentru copii va continua. ”Vom contin ua să realizăm astfel de locuri de joacă pentru copii peste tot în municipiul nostru, acolo unde este posibil acest lucru. În acest moment se lucrează la amenajarea locurilor de joacă de pe strada Unirii – la blocul 14, de pe strada Aviatorilor – blocul 12 și în cartierul Colonie, în  zona blocurilor de pe strada Dacia”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.