Premiu de excelență și 17 medalii de aur pentru Universitatea din Petroșani la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia”

Premiu de excelență și 17 medalii de aur pentru Universitatea din Petroșani la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia”

Universitatea din Petroșani s-a numărat printre participanții la ediția din acest an a Salonului Internațional de Invenții și Inovații  ”Traian Vuia”, care a avut loc în luna iunie la Timișoara.

Evenimentul a fost organizat de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Rezultatele echipelor de cercetători, profesori și studenți, masteranzi și doctoranzi ai Universității din Petroșani, la acest Salon internațional de Invenții și Inovații sunt apreciate de rectorul instituției de învățământ superior din Valea Jiului drept excelente.

„Participarea noastră la ediția din acest an a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” de la Timișoara, organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara a fost una încununată de succes. Am câștigat șaptesprezece medalii de aur și un premiu de excelență. Aceste rezultate sunt încă o dovadă că la Universitatea din Petroșani, cadrele didactice, împreună cu studenții – în special masteranzi și doctoranzi, desfășoară o activitate de cercetare consistentă, continuă.  Noi am mai participat și am luat, de asemenea, o serie de medalii, și la Salonul de Inventică  de la Chișinău și continuăm să promovăm ideile originale ale echipelor de cercetare din cadrul universității peste tot unde avem ocazia. Se dovedește astfel că eforturile depuse de cercetătorii noștri nu sunt zadarnice și îi încurajăm să continue această activitate și în viitor”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

La Salonul de la Timișoara, Universitatea din Petroșani a prezentat proiecte de invenții și inovații în domeniul roboticii, automaticii, calculatoarelor, dar și pe partea electrică și energetică sau în domeniul ingineriei mecanice și al ingineriei miniere, proiecte care s-au bucurat de aprecieri, concretizate în premiile primite.