Două note de 10 la Evaluarea Națională în județul Hunedoara

Două note de 10 la Evaluarea Națională în județul Hunedoara

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională susținute de absolvenții claselor a VIII-a au fost publicate astăzi pe platforma web dedicată.

Potrivit datelor centralizate la nivelul județului Hunedoara, procentul de promovabilitate al acestui important examen național este, în județul Hunedoara, de 73,40%.

De asemenea, tot în județul nostru, au fost înregistrate și două medii generale absolute, elevii de 10 la examenul de Evaluare Națională fiind absolvenți ai Colegiului Național ”Decebal” din Deva și Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Deva. De asemenea, alți 38 de elevi din județul nostru au obținut medii generale de peste 9.50 ceea ce înseamnă că au finalizat aceste examene cu nota 10 și respectiv 9, la cele două probe.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor apreciază că rezultatele comunicate în urmă cu puțin timp de către Ministerul Educației Naționale ne onorează ca județ. ”Am primit cu bucurie vestea că doi absolvenți de gimnaziu din județul Hunedoara au obținut media generală 10 la examenul de Evaluare Națională. Îi felicit pe cei doi elevi deveni de nota 10 pentru performanța realizată, pentru seriozitate și perseverență, pentru munca pe care au depus-o pentru a ajunge la asemenea rezultate. Îi felicit pe profesorii lor și pe părinții acestor copii care ne fac cinste și ne arată, odată în plus, că învățământul hunedorean este unul de calitate. Totodată, îi felicit pe toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Hunedoara care au promovat examenul de Evaluare Națională”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Rezultatele publicate astăzi de Ministerul Educației mai pot fi contestate, rezultatele finale urmând să fie publicate la finalul acestei săptămâni.

Felicitări, tuturor elevilor care au trecut cu brio acest prim examen important din parcursul lor educațional.