„Gaudeamus igitur” pentru o nouă promoție de absolvenți ai Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani

„Gaudeamus igitur” pentru o nouă promoție de absolvenți ai Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani

Au fost momente emoționante la ceremonia de absolvire organizată de Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani. Cu acest prilej, studenții promoției 2024 care, după susținerea examenului final vor deveni licențiați în științe inginerești, au primit cuvenite aplauze, medalii și plachete dar și diplomele care le atestă de pe acum această calitate, împreună cu frumoase cuvinte venite din partea conducerii instituției de învățământ superior de la Petroșani.

Cu peste 300 de absolvenți doar la ciclul I de studii, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică rămâne cea mai mare dintre cele trei facultăți componente ale instituției de învățământ superior din Valea Jiului. Având o vechime de peste 6 decenii, această facultate a fost dintotdeauna ”perla” școlii superioare de învățământ academic de la Petroșani, absolvenții acesteia fiind valoroși și prestigioși ingineri în diverse domenii de activitate, peste tot în lume, așa cum a arătat în luările de cuvânt, reprezentanții conducerii acesteia.  Pentru a evidenția acest lucru o dată în plus, este suficient să vă spunem că, în cea mai mare parte, membri din actuala echipă de conducere a Universității din Petroșani, sunt absolvenți ai acestei facultăți.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu a reamintit că el însuși este un produs al acestei prestigioase facultăți din cadrul Universității din Petroșani, i-a felicitat pe absolvenții promoției 2024, amintindu-le însă că absolvirea studiilor de licență este doar un prim pas în desăvârșirea studiilor de învățământ superior. „Ca rector al Universității din Petroșani, îmi este drag momentul acesta al absolvirii pentru studenții fiecăreia dintre facultățile din cadrul acestei univesități, însă eu însumi fiind absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică și având în vedere că majoritatea activității mele didactice s-a derulat în cadrul acestei facultăți, parcă sufletul meu este un pic mai aproape de dumneavoastră, absolvenții Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică. Încheiați astăzi o primă etapă din formarea voastră ca ingineri, dobândind competențe valoroase pentru profesia pe care o alegeți. Cu toate că ați obținut deja titlul de inginer, vă invit să mergeți în continuare pe drumul cunoașterii, desăvârșindu-l prin studiile de master și, mai apoi, de doctorat pentru care suntem pregătiți să vă oferim în continuare suport educațional. Sper că ați găsit la Universitatea din Petroșani cunoștințe valoroase și poate modele profesionale demne de urmat. Vă felicit și vă doresc succes în carieră și în viață !””, a declarat rectorul Sorin Mihai Radu.

Șefa de promoție a generației de absolvenți ai anului 2024 de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, studenta Carla Larisa Hâncu, care a finalizat cursurile de licență ale acestei facultăți, la Specializarea ”Calculatoare” cu media 9,57 a arătat, în discursul său, că acest moment al absolvirii studiilor academice poate fi asemănat cu o cursă de maraton, încununată cu succes. „În lumea sportului, cea mai apreciată cursă sportivă este cea de maraton. În această probă, orice atlet care se înscrie în competiție știe că lucrul cel mai important este acela să reușească să treacă linia de sosire. Iar pentru a-și atinge obiectivul final, el are nevoie de antrenori competenți, de susținători de încredere și, lucrul cel mai important, de calități precum perseverență, tărie morală, determinare. Tot așa, cei 4 ani de studii pe care i-am absolvit și noi, pot fi asemănați cu o cursă de anduranță”, a spus studenta Carla Larisa Hâncu.

O nouă promoție a Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani a încheiat așadar, cu succes, ciclul academic al studiilor de licență. Gaudeamus igitur! Să ne bucurăm, așadar!