La Universitatea din Petroșani s-a cântat ”Gaudeamus igitur!” și pentru absolvenții promoției 2024 de la Facultatea de Științe

La Universitatea din Petroșani s-a cântat ”Gaudeamus igitur!” și pentru absolvenții promoției 2024 de la Facultatea de Științe

Facultatea de Ştiinţe a Universității din Petroșani, deși este cea mai ”tânără” dintre cele trei facultăți ale școlii de învățământ superior din Valea Jiului, a devenit între timp cea mai eficientă și prolifică dintre acestea, fiind în același timp, după cum o spune chiar rectorul Universității, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, ”cea mai tânără și, implicit, cea mai frumoasă facultate a Universității din Petroșani.”

Anul acesta, ”nepoata” venerabilei Universității din Petroșani care a trecut deja de borna cu numărul 75 a existenței sale, a marcat la rândul ei un moment aniversar, anul universitar 2023/2024 fiind anul în care Facultatea de Științe a împlinit 30 de ani de activitate. Evident că acest eveniment s-a răsfrânt și asupra ceremoniei care a încheiat ciclul studiilor universitare de licență pentru cei 316 absolvenți ai promoției anului 2024, cea de-a 27-a promoție din istoria acestei facultăți la studiile de licență.

Aceștia au avut parte de cuvinte frumoase, aprecieri, aplauze, diplome și, evident, flori, din partea organizatorilor (Liga Studenților de la Universitatea din Petroșani) sau a conducerii Universității din Petroșani (reprezentată de rectorul Sorin Mihai Radu, prorectorii Codruța Dura, Dan Petrilean și Maria Lazăr, de decani și prodecani ai celorlalte facultăți ale Universității din Petroșani) dar și de aprecierile părinților șiu profesorilor invitați la ceremonie.

”Încheiați astăzi o etapă importantă din viața voastră: studenția.Asemenea unui sculptor care ia o creangă din pădure, o șlefuiește și o pune în valoare într-o operă de artă, tot așa am căutat și noi să vă punem în valoare capacitatea și dorința de a învăța, de a vă specializa în domenii vitale și în specializări ale prezentului și viitorului. În cadrul celor trei ani de facultate ați câștigat aici, la Facultatea de Științe nu doar cunoștințe valoroase ci mai ales valori și virtuți care vă vor fi utile întreaga viață. Vă felicit și vă doresc succes în continuare, fie în etapa următoarea a studiilor universitare, cea de master, fie în profesia pe care v-ați ales-o și în cariera pe dare doriți să o urmați. Sunt convins că nu veți uita momentele frumoase pe care le-ați petrecut în Universitatea noastră, sunt convins că ați găsit aici mulți prieteni, colegi și profesori buni, sper că în rândul nostru ați identificat și modele profesionale și de caracter pe care să vă doriți să le urmați”, a spus în discursul său, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta i-a îndemnat pe tinerii absolvenți să-și continue studiile în această instituție de învățământ superior, la master exprimându-și speranța ca într-un orizont de timp cât mai apropiat, Universitatea din Petroșani să poată oferi și un domeniu de doctorat pe Științe economice.

Cuvinte la fel de emoționante, în ton cu evenimentul, le-a transmis studenților absolvenți ai promoției 2023 și decanul Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă. ”Sunteți o generație specială a facultății noastre, care a împlinit 30 de ani de existență. Sper că în cei trei ani de facultate am parcurs împreună o frumoasă călătorie, cu multă muncă, cu multă învățătură darc și cu la fel de multe satisfacții. Iar rezultatele bune și foarte bune cu care ați absolvit nu fac decât să confirme faptul că ați muncit mai mult, că ați studiat mai mult, că sunteți pregătiți pentru carieră și viață. Vă doresc ca tot ceea ce vă propuneți în aceste direcții să vă reușească deplin, să aveți parte de sănătate și să păstrați o amintire frumoasă a vieții de student de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani”, a spus conf.univ.dr.ec. Imola Drigă.

Aceasta a amintit faptul că anul 2024 consemnează nu doar absolvirea cu succes a facultății pentru studenții celei de-a 27-a generații, ci și momentul absolvirii pentru primii 3 studenți străini care au ales să studieze la Universitatea din Petroșani și care au abolvit la Facultatea de Științe, cu media 10, anul pregătitor de limba română, confirând în acest fel, o dată în plus, dimensiunea internațională a Universității din Petroșani și calitatea actului educațional de aici.

Tot decanului Facultății de Științe, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă i-a revenit și plăcuta misiune de a-i înmâna însemnele succesului deplin șefului de promoție al generației 2024, studentul Robert Vlad, care a încheiat cei trei ani de licență din cadrul specializării Sociologie cu media generală 10, meritându-și din plin „micul Oscar” pentru acest succes deplin.

Pentru majoritatea celor peste 300 de absolvenți ai studiilor de licență de la specializările Facultății de Științe urmează în aceste zile, examenul de licență, cel care încununează întreaga activitate a celor 3 ani de studii academice și care conferă diplomele care vor atesta pregătirea superioară a acestora.