La Petroșani continuă programul de amenajare de noi locuri de parcare pentru autoturisme

La Petroșani continuă programul de amenajare de noi locuri de parcare pentru autoturisme

Creșterea constantă a parcului auto de pe raza municipiului Petroșani implică o atenție sporită din partea autorităților administrației publice locale și în ceea ce privește identificarea și amenajarea unor noi locuri de parcare pentru autoturisme, cu destinație publică sau rezidențială. Măsura este cu atât mai necesară cu cât, odată cu punerea în funcțiune a noului Sistem Public de Transport Local și a Sistemului de Transport Interurban ”Green Line Valea Jiului”, pe principalele artere rutiere ale municipiului, câte una din cele două benzi de pe fiecare sens de circulație urmează să fie rezervate exclusiv autobuzelor electrice care vor asigura serviciile publice de transport persoane.

În acest context, programul privind amenajarea de noi locuri de parcare pe raza municipiului Petroșani a devenit o prioritate majoră pentru administrația locală condusă de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a declarat că în acest sens, se lucrează pe mai multe șantiere, în diverse zone ale municipiului, la configurarea de noi parcări pentru autoturisme, în paralel cu lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile principale. „Programul de amenajare a parcărilor publice și rezidențiale pe raza municipiului nostru este unul pe care-l derulăm în mod constant, astfel că an de an am alocat fonduri de la bugetul local în această direcție și am reușit să creștem numărul locurilor de parcare. Sigur că acestea nu sunt încă suficiente, de aceea programul nostru vizează în continuare identificarea și realizarea de noi locuri de parcare, peste tot unde este posibil. Înb aceste zile se lucrează, spre exemplu, la amenajarea unei parcări în zona blocului 28 din cartierul Aeroport, unde la finalizarea lucrărilor vom avea alte 72 de noi locuri de parcare. Așa cum am promis, parcările în cartierele rezidențiale ale Petroșaniului sunt o prioritate pe care am asumat-o și pe care căutăm să o ducem la îndeplinire cât se poate de repede”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat, totodată, că urmează să fie realizate lucrări similare și în alte zone de pe raza municipiului Petroșani, tot în cartierul Aeroport, dar și în zona de centru, unde necesarul de locuri de parcare este încă unul ridicat, motiv pentru care administrația locală caută soluții pentru a rezolva această problemă, desigur în limita spațiului disponibil în această direcție.