Încă un proiect aproape de finalizare în ceea ce privește modernizarea Cartierului Viitorului din Lupeni

Încă un proiect aproape de finalizare în ceea ce privește modernizarea Cartierului Viitorului din Lupeni

Rând pe rând, proiectele administrației locale au prins viață, concretizându-se în drumuri asfaltate, trotuare modernizare, parcări rezidențiale realizate, spații verzi reabilitate dar și în modernizarea instituțiilor de învățământ, a spațiilor de joacă pentr copii și altor facilități urbane.

Ceea ce, la începutul acestui an, era doar o serie de imagini grafice din proiectul tehnic conceput de autoritățile publice locale din municipiul Lupeni și prezentat de primarul Lucian Resmeriță, la vremea respectivă ca propunere pentru o nouă serie de investiții în modernizarea infrastructții edilitare din Cartierul Viitorului, unul dintre cele mai mari cartiere ale municipiului Lupeni este acum la doar un pas de a deveni realitate.

Astfel terenul din jurul noii grădinițe construită tot în acești ani în acest cartier, viitorul parc de joacă pentru copii și de odihnă și recreere pentru cetățeni este tot mai aproape de finalizare. Primarul Lucian Resmeriță a inspectat, zilele acestea, din nou, șantierul pentru a se asigura că lucrările evoluează conform graficului stabilit cu constructorul și în condițiile de calitate prevăzute în proiectul investiției.

„Sunt mai multe programe de investiții, unele pe care le derulăm, cartierul Viitorului,  cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am accesat, altele pe fonduri guvernamentale pe care le-am atras și altele finanțate de la bugetul local. Acționăm pe mai multe șantiere, astfel încât lucrările să avanseze cât mai repede posibil, iar cetățenii din Cartierul Viitorului, de pe strada Gorunului, unde se continuă lucrările de reabilitare și modernizare, astfel încât cetățenii să aibă parte de tot confortul urban și în acest mare și important cartier al municipiului  nostru. Îmi doresc ca, împreună cu echipa mea din administrația locală, să le oferim și celor mai mici dintre locuitorii noștri spații de joacă moderne și sigure, pentru că, dezvoltarea armonioasă a acestora îi transformă în adulţi echilibrați și responsabili. Dotările edilitare reprezintă o prioritate pentru noi, pentru a crea acel confort citadin, relaxarea în aer liber, iar cetățenii au nevoie de odihnă și confort de activitate fizică, într-un cadru agreabil”,a declarat  primarul lupenean, Lucian Resmeriță.

Lucrările la acest obiectiv de investiții au început în luna mai, însă progresul tehnic este deja unul vizibil. Noul parc beneficiază de mobilier stradal modern și de instalații de joacă moderne, vor fi plantate flori și arbuști ornamentali, iar zona va deveni, cu siguranță,  un punct de atracție pentru cei mici, în primul rând pentru copiii de la noua grădinița din imediata apropiere și pentru copiii din acest cartier, dar și pentru părinți și bunici.

În Cartierul Viitorului, după cum precizează primarul Lucian Resmeriță, s-au derulat și încă se află în diverse stadii de execuție, mai multe proiecte edilitare, dorința primarului municipiului Lupeni fiind acceea ca tot ceea ce ține de infrastructură să fie și aici complet modernizat. S-a lucrat la drumuri, trotuare și parcări, s-a construit o nouă grădiniță, se lucrează la reamenajarea spațiilor verzi, la configurarea noului parc și la modernizarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” etc. ””Sunt mai multe programe de investiții, unele pe care le derulăm în acest cartier cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am accesat, altele pe fonduri guvernamentale pe care le-am atras și altele finanțate de la bugetul local. Acționăm pe mai multe șantiere, astfel încât lucrările să avanseze cât mai repede posibil, iar cetățenii din Cartierul Viitorului să aibă parte de tot confortul urban și în acest mare și important cartier al municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.