O altfel de Bursă a Locurilor de muncă în județul Hunedoara cu rezultate pozitive

O altfel de Bursă a Locurilor de muncă în județul Hunedoara cu rezultate pozitive

Sediul central din Deva al AJOFM Hunedoara a fost în 26 iulie 2024 gazda unei altfel de Burse a Locurilor de Muncă decât cele obișnuite organizate de această deosebit de activă agenție de intermediere de cererii și ofertei de locuri de muncă din România: Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele lipsite de libertate.

Nu mai puțin de 80 de persoane aflate în stare de detenție la Penitenciarul Bârcea Mare au avut ocazia, în cadrul acestui eveniment inedit, de a consulta oferta propusă de 17 angajatori hunedoreni din diverse sectoare economice, care au oferit 52 de locuri de muncă.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Hunedoara, Angelica Georgeta Tomuța scopul principal al bursei a fost facilitarea reintegrării sociale și profesionale a persoanelor private de libertate prin oferirea de oportunități de angajare și consiliere profesională. „Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului, conducerii și angajatilor Penitenciarului Deva, angajatorilor prezenți care și-au manifestat intenția pentru a oferi o șansă persoanelor aflate în detenție, colegiilor din cadrul AJOFM Hunedoara, oficialităților prezente la eveniment, domnilor subprefecți Lorincz Szell și Constantin Fulga, precum și angajatilor din cadrul Jandarmeriei și Politiei care au asigurat desfășurarea în bune conditii a tuturor activităților”, a declarat Angelica Georgeta Tomuța.

În cadrul evenimentului, 80 de persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Deva, au avut ocazia de a interacționa direct cu angajatorii, de a participa la interviuri de angajare și de a primi informații despre cerințele pieței muncii. Dintre acestea, 25 de persoane, care urmează să se libereze în această lună, au fost selectate în vederea angajării.

„Organizarea acestei burse reprezintă un sprijin elocvent în ceea ce privește reintegrarea persoanelor private de libertate în comunitate, iar colaborarea dintre A.J.O.F.M. Hunedoara, Penitenciarul Deva și angajatorii locali a fost esențială pentru succesul acestui eveniment. AJOFM Hunedoara își exprimă recunoștința față de toți partenerii implicați și reafirmă angajamentul de a continua eforturile pentru a oferi suport persoanelor vulnerabile și de a contribui la reducerea ratei recidivei prin promovarea incluziunii sociale și a ocupării forței de muncă”, a mai spus Georgeta Angelica Tomuța, director executiv al AJOF; Hunedoara.