Eleva Pașca Ioana Mihaela din Brad medaliată cu argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Eleva Pașca Ioana Mihaela din Brad medaliată cu argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Echipa de liceeni a României a câștigat patru medalii (două de argint și două de bronz) la cea de-a patra ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI), competiție desfășurată la Veldhoven, în Olanda, în perioada 21-27 iulie 2024

În concurs au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete.

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa noastră sunt:

  • Pașca Ioana Mihaela,clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint;
  • Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint
  • Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță,”Hai La Olimpiada”; Cluj Napoca, Medalie de Bronz;
  • Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.

Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții!

Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești și Mihaela Cismaru – Universitatea din Craiova

Consecventă proiectelor sale, SEPI va continua pregătirea și stimularea performanței în informatică a fetelor din România, prin organizarea în toamnă a celei de a doua ediții a Girls’ Programming Camp, o tabără de pregătire a elevelor pentru viitoarele ediții ale EGOI.