La Petroșani a început montarea stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice

La Petroșani a început montarea stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice

Finalizarea proiectului privind modernizarea Serviciului Public de Transport Local în municipiul Petroșani a intrat în linie dreaptă.

Implementat în cadrul unui proiect european pentru care municipalitatea din Petrșani a reușit să atragă fondurile necesare prin PNRR, proiectul va conduce la implementarea unui nou sistem public de transport local, eficient și ecologic.

După cum informează primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, toate cele 7 autobuze electrice au fost livrate, iar zilele trecute a început și montarea stațiilor de încărcare pentru acestea. „În total, vor fi montate 9 stații de reîncărcare pentru autobuze electrice, din care 7 stații de reîncărcare lentă și 2 stații reîncărcare rapidă. Prima de acest fel a fost deja montată în Piața Victoriei, iar rând pe rând vor fi montate și celelalte. În prezent, toate cele 9 stații de încărcare și cele 7 autobuze electrice au fost deja livrate și ne aflkăm pe ultima suta de metri în ceea ce pruvește punerea în funcțiune a noului serviciu de transport local”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Introducerea autobuzelor electrice nu numai că va reduce emisiile de gaze poluante, dar va oferi și un mijloc de transport confortabil și eficient pentru locuitorii din Petroșani.