Valeriu Butulescu despre „Regele David de România”

Valeriu Butulescu despre „Regele David de România”

În ciuda dezbinărilor de tot felul care macină societatea românească, sportul reuşeşte iar să ne adune. Medalia olimpică de aur obţinută de fenomenalul nostru sportiv ne-a adus bucurie, satisfacţie şi mândrie. Felicitări, David!

Performanţa românului merită privită şi sub alt aspect. Deşi a avut oferte generoase de a se antrena în ţări bogate, David a preferat bazinul de înot al complexului bucureştean „Lia Manoliu”. Asta face ca rezultatul său să fie şi al României, al cărei drapel împodobeşte şi completează imaginea victoriei.

Desigur, cârtitorii de meserie n-au ratat nici această ocazie de a săpa la temelia firavei noastre solidarităţi. Multe voci publice susţin că România nu merită asociată cu succesul sportivului, ea nefăcând nimic pentru acesta. Un mare neadevăr, contrazis chiar de David.

Întrebat de ce nu pleacă să se antreneze peste hotare, sportivul a răspuns scurt: „Am aici tot ce-mi trebuie!”

Adevărul e că ţara l-a ajutat. De când talentul său a fost cert, copilul David Popovici a beneficiat de o bursă LUNARĂ de mii de euro, mărită constant, plus acces la cea mai modernă bază de antrenament a ţării. Apoi, când au apărut rezultatele, banii au început să curgă. De aceea a refuzat bursele străine.

Păcat că nu putem să ne bucurăm de succesul acestui mare român, fără a pune la zid România, „ingrata” lui patrie, care, întâmplător, este şi a noastră.

Valeriu BUTULESCU