Din rețetele bunicii / Prăjituri cu foi din bulion

Home Educație Din rețetele bunicii / Prăjituri cu foi din bulion

bunicaDe multe ori suntem tentaţi să gătim reţete sofisticate, fără să ţinem cont că şi din ingrediente simple şi din amestecuri mai puţin laborioase se pot obţine preparate gustoase. Acest lucru este valabil şi în cazul prăjiturilor.

Nu cu mult timp în urmă, am răsfoit caietul de “prăjituri” şi am redescoperit foile cu bulion. Le-am frământat, copt şi umplut cu două feluri de creme. Rezultatul a fost două prăjituri, diferite ca gust, dar pe placul tuturor membrilor familiei.

Pentru foi (o porţe, adică patru bucăţi) am amestecat 12 linguri bulion, 12 linguri ulei, 6 linguri zahăr, 3 linguri griş, un pliculeţ praf de copt şi făină câtă ia. Din acest aluat, am copt patru foi pe dosul tăvii. Foile se pot întinde foarte subţire.

La prima prăjitură am folosit următoarea cremă. În 300 ml lapte, am fiert un pahar griş. Separat am frecat spumos un pachet de unt cu 150 grame zahăr pudră şi 3 plicuri de zahăr vaniliat. Am amestecat apoi untul cu grişul răcit. Am asamblat prăjitura, punând două creme albe,  la mijloc gem de zmeură, iar drept glazură am folosit zahăr pudră.

Pentru cea de-a doua reţetă se poate prepara o cremă din lapte, astfel. Se fierbe un litru lapte şi se amestecă cu 8 linguri făină, până se îngroaşă. Pepul rece se amestecă cu un pachet unt frecat în pralabil cu 300 grame zahăr pudră, vanilie şi sucul de la o lămâie. Foile se umplu cu crema, iar deasupra se glazurează cu glazură de ciocolată. Glazura se poate realiza din 250 grame ciocolată menaj topită pe aburi şi amestecată cu 50 grame unt şi o linguriţă ulei. Cele două prăjituri mai au şi avantajul  de a fi foarte plăcute la vedere, culorile armonizându-se perfect.

Poftă bună de la Bunica !

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.