Primăria Hunedoara a dispus evacuarea rău-platnicilor din locuințele sociale

Primăria Municipiului Hunedoara a dispus evacuarea familiilor rău-platnice care locuiesc în spațiile locative ale primăriei și care nu și-au achitat de mai mulți ani datoriile (chiria și taxele comune).

Este vorba despre 82 de familii care locuiesc în blocurile sociale. Într-un comunicat al administrației locale, primit la redacție, se arată că Primăria Municipiului Hunedoara nu poate tolera neplata taxelor comune și a chiriei de către cei aflați în spațiile locative pe care instituția le deține. Astfel, pentru a preîntâmpina prescrierea unei datorii ce depășește 250.000 de lei (mai precis, 251.385 lei, adică peste două miliarde și jumătate de lei vechi), Primăria Municipiului Hunedoara a solicitat instanței de judecată recuperarea prejudiciului și evacuarea rău-platnicilor.
În acest moment există un număr de 82 de sentințe definitive și irevocabile privind evacuări din spațiile locative ale primăriei, sentințe care au început să fie puse în executare de către un executor judecătoresc.

„Consider că este normal ca toată lumea să plătească. Așa cum ceilalți locuitori ai municipiului Hunedoara își plătesc taxele și impozitele la timp, corect și normal este ca și cetățenii care locuiesc în spațiile primăriei să își achite datoriile. Noi nu facem altceva decât să punem în aplicare legea, care este una pentru toți”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.