Avram Iancu a ajuns la Dunărea românească

Home Stiri la zi Avram Iancu a ajuns la Dunărea românească
Avram Iancu a ajuns la Dunărea românească

Înotătorul petroşenean Avram Iancu a ajuns marți, 15 august (zi însemnată și în calendarul creștinătății) în apele teritoriale românești ale fluviului Dunărea.

La Moldova Nouă, unde a fost programată în mod oficial revenirea în țară a celui supranumit ”Crăișorul Dunării”,  în ciuda unei călduri insuportabile, pe malul fluviului, peste 1000 de oameni l-au aşteptat vreme îndelungată, pentru a-l felicita, dar și pentru a-l încuraja în ultima treime a curajosului său demers sportiv de a parcurge înot Dunărea, de la izvoare și până la revărsarea acesteia în Marea Neagră.

”În sfârşit, acasă! După ce am străbătut înot 6 țări şi 4 capitale, după ce am îndurat hipotermie, caniculă, furtuni şi valuri, am atins pământul patriei noastre, la Moldova Nouă. Primirea a depăşit orice imaginație: 1000 de compatrioți! Vă mulțumesc, români ! Mulțumesc echipei de suport pentru munca din spatele efortului meu. Mulțumesc domnului primar din Moldova Noua, Adrian Torma, pentru implicare cât şi domnului prefect al Caras -Severin. Mulțumesc susținătorului principal, CANAH Hemp Essentials pentru implicarea exemplară. Mulțumesc RFD Carpatia care a făcut deplasarea de la Petroşani pentru a fi alături de mine. Multumesc Auto Alex din Moldova Nouă pentru cadouri. Mulțumesc presei ! Mulţumesc tuturor susținătorilor! Trăiască România!”, au fost cuvintele rostite de temerarul sportiv petroșenean la intarea în țară.

Desigur, întâlnirea cu conaţionalii a fost emoţionantă. Dar punctul culminant al emoţiilor a fost întâlnirea cu soţia şi cele trei fetiţe ale sale.

Începând de astăzi, drumul spre victorie al lui Avram Iancu va curge doar în ape românești. Mai puțin de 1000 de kilomeri mai are de străbătut ”Crăișorul Dunării”, de la Moldova Nouă și până la Sulina, pentru a-și înscrie numnele pe lista scurtă a sportivilor care au reușit performanța de a parcurge pe apă, cursul celui mai lung fluviu din Europa Occidentală, Dunărea.