”Integritate pentru prosperitate”, un valoros seminar derulat la Petroșani de Clubul Rotary

Home Educație ”Integritate pentru prosperitate”, un valoros seminar derulat la Petroșani de Clubul Rotary
”Integritate pentru prosperitate”, un valoros seminar derulat la Petroșani de Clubul Rotary

”Integritate pentru Prosperitate”. Sub acest generic s-a desfășurat la Petroșani, joi 15 noiembrie 2018, un seminar organizat de Clubul Rotary Valea Jiului, în parteneriat cu Rotary Club Pipera și destinat în primul rând membrilor săi dar și celor care și-au dovedit interesul pentru aceste prețioase valori ale unei societăți europene de calitate.

În cadrul acestul eveniment, găzduit în Amfiteatrul nr. 3 al Universității din Petroșani (prin amabilitatea rectorului Radu Sorin, membru al Rotary Club Valea Jiului) au conferențiat:

  • Victor Alistar – președintele Organizației Transparency International România;
  • Marian V. Popa – Director Deutsche Bank Global Technology Center Romania;
  • Dorin Rață – Preșeidntele Colegiului Pacienților din România.

Acestora li s-au alăturat omul de afaceri Sorin Apostu (manage al firmei VISA din Petroșani), care a vorbit despre mediul de afaceri local, motorul sine qua non al vieții în comunitate, dar și jurnalistul Felicia Gabriela Portase (consileir personal al primarului municipului Vulcan), care a susțnut o prelegere despre cultura integrității și perspectivele analogice asupra evoluției mentalității antreprenoriatului local.

”Fiecare om are dreptul să aleagă Integritatea ca mod de a construi o viață prosperă. Fiecare om integru care își face loc în societate în acord cu integritatea sa, contribuie la susținerea și dezvoltarea acesteia. Mica noastră contribuție de astăzi de a fi parte într-un proiect benefic societății românești și comunității locale, s-a materializat cu sprijinul unor personalități remarcabile, cărora le mulțumim că au răspuns invitației noastre. Mulțumim tuturor celor ce au ales să fie alături de noi la acest eveniment. Felicităm mai ales tinerii care au dorit să participe la acest eveniment”, a spus Cristian Merișanu, președintele în exercițiu al Rotary Club Valea Jiului.

Seminarul de la Petroșani marchează seria unor acțiuni pe care Clubul Rotary le organizează sub egida Centenarului Marii Uniri. În acest context, o altă realizare a Rotary Club Valea Jiului și a partenerilor săi Adarco Invest, Comexim SRL, Diacom Prestcom și Universitatea Petroșani, constă în ridicarea impozantului catarg de la Livezeni, la intrarea în Defileul Jiului, catarg pe care va fi arborat cel mai mare drapel tricolor din județul Hunedoara.