După un an 2019 în care s-a muncit mult pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii publice locale din municipiul Lupeni, ambițiile primarului Lucian Resmeriță și ale echipei sale sunt cel puțin la fel de mari pentru noul an, cu atât mai mult cu cât 2020 este și un an electoral în care această echipă își propune să câștige încrederea cetățenilor pentru următorii 4 ani.
Printre prioritățile administrației de la Lupeni, mai ales în prima jumătate a anului 2020, figurează desigur continuarea și, mai ales, finalizarea proiectelor aflate deja în derulare. Între acestea se numără: modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare (un proiect european implementat, în premieră, la Lupeni, de Apa Serv), modernizarea străzilor, trotuarelor și aleilor pietonale în zona centrală a municipiului Lupeni, finalizarea lucrărilor de modernizare a Parcului de la Bărbăteni și a celui din zona Nivelt, finalizarea lucrărilor la noul bloc ANL de la Bărbăteni, continuarea lucrărilor de infrastructură cuprinse în proiectul Bahtalo, începerea lucrărilor la refuncționalizarea Cinematografului Cultural ș.a.m.d.
Chiar și în aceste condiții, în care după cum se poate lesne constata, există foarte multe șantiere în lucru, autoritățile locale de la Lupeni își propun, pentru anul 2020, deschiderea altor investiții în infrastructură. Primarul Lucian Resmeriță spune că, în acest sens, spre exemplu, în ultima ședință de Consiliu local din anul 2019, a propus legislativului local aprobarea unui nou proiect major care vizează modernizarea și reabilitarea de drumuri și trotuare pe tot teritoriul municipiului Lupeni. Proiectul, inițiat de primarul Lucian Resmeriță, este evaluat la peste 40 de milioane de lei noi. ”Practic, ne propunem să realizăm investiții în tot ceea ce înseamnă lucrări de modernizare a accesului cetățenilor spre și dinspre locuințele acestora, lucrări care vizează drumuri, trotuare și alei pietonale, dar și spații verzi, în toate cartierele din municipiul Lupeni. Potrivit acestui proiect, municipiul Lupeni a fost sectorizat în 6 zone, în fiecare dintre acestea fiind prevăzute investiții de acest fel. Eu cred că, după ce am reușit să realizăm o infrastructură demnă de statutul nostru de municipiu-stațiune turistică pe zona centrală a orașului, trebuie să ne îndreptăm acum atenția și spre celelalte zone, pentru a le crea cetățenilor infrastructura și confortul de care au nevoie și pe care-l merită și vom acționa în această direcție”, spune primarul Lucian Resmeriță.
Un alt element esențial pe care-l are în vedere administrația locală de la Lupeni pentru anul 2020 ține de modernizarea infrastructurii din sănătate. ”Avem și aici un proiect major, de peste 15 milioane de lei, pe care deja l-am depus la Ministerul Sănătății. Proiectul vizează modernizarea clădirii vechi a Spitalului Municipal Lupeni și dotarea acesteia cu aparatură medicală de specialitate de ultimă generație. Aici, am oarece emoții privind modul în care vom punea demara acest proiect, având în vedere faptul că, deși am obținut acordul de principiu din partea fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, pentru finanțarea acestor investiții, odată cu schimbarea Guvernului, adresele noastre înaintate la Ministerul Sănătății nu au mai primit nici un răspuns. Eu sper însă că guvernul liberal nu va acționa împotriva cetățenilor municipiului Lupeni și că se va da undă verde la finanțare și pentru acest proiect de care nu doar comunitatea locală din Lupeni are nevoie, ci care este unul cu adresabilitate mult mai largă, având în vedere că suntem o stațiune turistică de interes național, în care vin zilnic între 3.000 și 5.000 de oameni din toată țara la schi și avem obligația de a le asigura acestora accesul, în caz de nevoie, la servicii medicale”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Desigur, investițiile în turism, în modernizarea stațiunii Straja rămân în continuare în atenția autorităților de la Lupeni. În acest scop, primarul Lucian Resmeriță speră că eforturile depuse de Primăria Lupeni și completate de cele ale investitorilor din zona turistică, se vor conjuga în mod eficient cu cele ale Consiliului județean Hunedoara și ale Guvernului României. ”Stațiunea Straja se dezvoltă în ritm accelerat și a devenit deja unul dintre cele mai importante domenii schiabile din România. Turiștii au însă nevoie de confort și trebuie să acționăm în această direcție. Cu sprijinul CJH am reușit deja să facem câteva investiții necesare la modernizarea drumului, la introducerea canalizării etc. și avem în vedere, pentru acest an, introducerea apei potabile în stațiune și modernizarea parcării de la baza stațiunii. Cu sprijinul Ministerului Turismului am reușit să facem investițiile necesare pentru configurarea domeniului schiabil și exploatarea eficientă a acestuia, pentru transportul pe cablu și achiziționarea de instalații de producere a zăpezii artificiale. Mai sunt însă multe de făcut și în acest domeniu și noi sperăm că vom avea parte în continuare de sprijin guvernamental în această direcție, pentru că Straja este deja o stațiune de top a României”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Acesta apreciază că municipalitatea este pregătită pentru a acționa și în anul 2020 în vederea realizării obiectivelor planificate, exprimându-și în același timp speranța că anul electoral 2020 nu va fi o ”frână” în derularea proiectelor administrației locale și că, aflați acum la guvernare, adversarii politici ai echipei pe care o conduce vor pune pe primul loc oamenii și abia mai apoi interesele politice.