Vulcanul lui Francisc Nemeth, medaliat cu bronz la Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Home Cultură Vulcanul lui Francisc Nemeth, medaliat cu bronz la Salonul Internațional de Artă Fotografică al României
Vulcanul lui Francisc Nemeth, medaliat cu bronz la Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Puțini sunt aceia care și-ar fi putut măcar imagina că imaginea actuală a municipiului Vulcan ar putea constitui un reper pentru fotografia artistică, darămite că ar putea câștiga chiar și un premiu internațional de artă fotografică.

Ei bine, Vulcanul a avut chiar în aceste zile un astfel de deznodământ fericit, grație ochiului de artist inconfundabil al lui Francisc Nemeth, artist fotograf EPIAP care a văzut dincolo de ”blocurile gri” nu una ci trei imagini care au întrunit condițiile de a fi expuse la ediția din acest an a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României, de la București. Lucrările, pe care cu permisiunea maestrului Nemeth, vi le prezentăm și noi atașate acestui articol, reflectă câteva imagini spectaculoase ale acestei localități din Valea Jiului. Una dintre acestea, intitulată ”Nocturnă la Vulcan” a întrunit și aprecierile juriului internațional al acestui salon de artă fotografică, fiind premiată cu Medalia de Bronz a Federației Internaționale de Artă Fotografică  (FIAP) la categoria ”Highlight of my city”.

”Este o satisfacție pentru mine că am reușit încă odată să-mi fac cunoscută în lume, prin arta fotografică, frumoasa localitate în care trăiesc de 59 de ani. Mulțumesc organizatorilor și juriului pentru aprecierea fotografiilor mele, dintre care 3 fac subiectul acestei expoziții internațional, dar și pentru premiul pe care l-am primit pentru una din acestea”, a declarat artistul fotograf Francisc Nemeth, acest adevărat ambasador al orașului în care trăiește.