Indonezia interesată de produsele agricole și de origine animală din județul Hunedoara

După cum am mai informat, în urma vizitei efectuate recent de mai mulți ambasadori ai unor state asiatice în județul Hunedoara, la invitația președintelui CJH Laurențiu Nistor, apar și primele semnale care deschid oportunități de colaborare în domeniul economic, pentru mediul de afaceri autohton.

Astfel, Excelența Sa Ambasadorul Indoneziei la București, domnul Muhhamad Amhar AZETH, a dorit să stea de vorbă și să-i cunoască mai îndeaproape pe fermierii din județul Hunedoara. Primul contact cu aceștia a avut loc în timpul vizitei în județul Hunedoara a delegației ambasadorilor din țările asiatice, desfășurată în cursul săptămânii trecute. În aceste zile, discuțiile au continuat, după ce ambasadorul indonezian a inițiat o întâlnire online la care au participat o parte a fermierilor prezenți și la discuția oficială din 25 iunie, teleconferința fiind găzduită la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

”În timpul discuțiilor purtate, am aflat despre interesul Indoneziei de a importa din țara noastră produse congelate din carne de vită, piei, produse lactate și cereale. Din Indonezia, fermierii hunedoreni pot aduce, în condiții avantajoase, forță de muncă specializată în domeniul agricol. Excelența Sa, domnul Muhhamad Amhar AZETH ne-a dezvăluit faptul că o delegație din Indonezia va veni în județul Hunedoara pentru a vizita fermele de producție. Îi voi susține pe toți producătorii și agricultorii locali și voi face tot ce este posibil ca relațiile stabilite între județul Hunedoara și Indonezia să fie de durată”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.