Patru noi titluri de campioni naționali pentru arcașii hunedoreni

Home Stiri la zi Patru noi titluri de campioni naționali pentru arcașii hunedoreni
Patru noi titluri de campioni naționali pentru arcașii hunedoreni

Peste 50 de sportivi de la secțiile de tir cu arcul ale celor mai titrate cluburi din România s-au întrecut, la finalul săptămânii precedente (9 – 11  iulie 2021) la Iași, într-o nouă ediție a Campionatului național pentru copii, juniori 2 și cadeți, la tir cu arcul. Evenimentul s-a desfășurat în poligonul de tir cu arcul al CSM Iași, unde sportivii și-au disputat un loc pe podium la categoriile de concurs: olimpic, compound și barebow.

La această ediție a Campionatului Național de tir cu arcul, CSM Deva a participat cu cel mai numeros lot de sportivi, aliniind la start, pe toate categoriile de concurs, un număr total de 13 sportivi, însoțiți de antrenorii Gigi Pușcă și Zoltan Mikloș.

Sportivii hunedoreni  au avut o evoluție foarte bună, reușind să-și adjudece un număr de 4 titluri de campioni naționali, dar și prezența pe cele trei poziții ale podiumului, la toate categoriile de concurs. Astfel, pe prima poziție, la diverse categorii, s-au clasat: Moreh Tamas, Marco Tănăsescu, Daria Graure, Florentina Judea și echipa mixtă a CSM Deva, formată din Ioan Pușcă și Moreh Tamas. Pe locul secund, la diverse categorii, s-au clasat următorii sportivi hunedoreni: Ioana Pușcă, Ștefania Sigmirean, Denis Habian, iar pe locul al treilea în diverse categorii ale concursului c-au clasat: Ariana Sârbu și Mirel Judea.

Antrenorul Gigi Pușcă apreciază că rezultatele obținute de arcașii hunedoreni sunt unele bune, mai ales în condițiile în care concursul a fost unul extrem de dificil, desfășurat la temperaturi foarte ridicate. ”În plus, pentru unii sportivi din lotul nostru aceasta a fost prima competiție majoră la care au participat. Din păcate, am pierdut o finală și calificarea într-o altă finală, fapt care ne determină să nu fim mulțumiți în totalitate de rezultatele lotului nostru de arcași. Chiar și așa, 4 titluri de campioni naționali este un rezultat bun, pentru care sportivii noștri merită felicitări, așa cum toți ceilalți componenți ai lotului merită încurajări pentru competițiile viitoare care, mai devreme sau mai târziu, le vor aduce un loc pe podiumul acestui frumos sport care este tirul cu arcul”, a declarat antrenorul Gigi Pușcă.

Acesta a mai precizat că, între timp, echipa CSM Deva se pregătește deja, cu și mai multă concentrare și atenție, pe următorul eveniment de anvergură, respectiv Campionatul Național de Seniori și Juniori ce va avea loc la Aninoasa la sfârșitul acestei săptămâni, unde se anunță  participarea a peste 110 sportivi de la aproximativ 20 de cluburi, inclusiv de la CSM Deva, care este și organizator al acestui important eveniment sportiv de pe agenda FRTA.