Apărarea intereselor cetățenilor, principala direcție de acțiune pe care și-o propune senatorul Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară

Home Politică Apărarea intereselor cetățenilor, principala direcție de acțiune pe care și-o propune senatorul Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară
Apărarea intereselor cetățenilor, principala direcție de acțiune pe care și-o propune senatorul Cristian Resmeriță în noua sesiune parlamentară

Parlamentarii au revenit de la 1 septembrie la ”Casa Poporului”, pentru a-și relua locul în băncile Senatului și Camerei Deputaților, într-o nouă sesiune parlamentară. Între aceștia se numără și senatorul de Valea Jiului, social-democratul Cristian Resmeriță.

Acesta dă asigurări că, împreună cu toți colegii săi parlamentari din echipa PSD, va acționa cu maximă responsabilitate în Parlament în vederea apărării intereselor cetățenilor României, a căror viață este în opinia sa puternic afectată de incompetența guvernării de dreapta. ”Nu uit nici un moment că locul meu de muncă este la Casa Poporului și trebuie să fie în interesul oamenilor. Știu că am datoria de a acționa, cu toate pârghiile legale pe care le am la dispoziție, pentru a apăra interesele cetățenilor, pe care actuala guvernare le calcă efectiv în picioare, într-o intolerabilă lipsă de respect față de oameni și chiar față de legile. Nu este posibil ca salariile și pensiile să fie blocate, în timp ce există în vigoare legi prin care acestea trebuie majorate. Nu este posibil ca pe acest fond al diminuării veniturilor oamenilor, guvernul să asiste pasiv la o explozie a prețurilor pentru produse, servicii, dar mai ales la cele pentru energie, care vor avea un efect nefast asupra producției naţionale şi va avantaja importurile, cu urmări asupra locurilor de muncă şi având ca efect sărăcirea populaţiei. Pentru noi este foarte clar că guvernarea lui Florin Cîţu, prin liberalizarea fără cap a pieţei de energie fără a avea o minimă garanţie că există o concurenţă reală în piață, fără să asigure o producţie internă confortabilă de energie, fără nici un fel de măsuri de protecţie a consumatorilor vulnerabili, practic i-a condamnat pe români să plătească cel mai mare preţ din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În fața acestei situații, senatorul Cristian Resmeriță spune că parlamentarii PSD solicită înființarea de urgență a unei comisii parlamentare de control, care să identifice cu precizie cauzele și responsabilitățile abuzului monopolist, care a crescut exponențial profiturile corporațiilor din energie prezente în România, pe seama populației și a firmelor autohtone. În paralele, senatorul social-democrat spune că PSD va veni în Parlament, încă din primele zile ale noii sesiuni parlamentare, cu un proiect pentru sprijinirea producătorilor prin acordarea de stimulente care să compenseze pierderile cauzate de politica distructivă a actualei guvernări. ”Printre priorităţi se regăseşte Legea consumatorului vulnerabil, pentru a apăra cetăţenii de acţiunea mişelească a Guvernului de creştere a inflaţiei pentru a se putea împrumuta în voie. În acest caz, este incredibil cât de mult pot minţi guvernanţii când declară că nu mai pot de grija cetăţenilor, că vor promova de îndată Legea consumatorului vulnerabil, fără a face nimic în această direcție, cu toate că au încă la îndemână toate pârghiile de acționa în această direcție”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

În plus, acesta dă asigurări că, împreună cu parlamentarii PSD, va veni în Parlament cu mai multe pachete de legi în zona economică, în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, cu obiectivul final de creştere a veniturilor şi a locurilor de muncă: salariul minim în funcţie de studii, vechime şi calificare, stimulente financiare pentru producţia autohtonă, program pentru procesarea producţiei.

Acesta crede că acum există și șanse mai mari ca aceste legi să fie votate în Parlament, inclusiv de parlamentari ai ai partidelor aflate la guvernare, mai ales că așa cum este tot mai vizibil în spațiul public, șansele ca actualul Guvern să cadă sunt pe zi ce trece tot mai mari, iar mulți dintre parlamentarii partidelor din arcul guvernamentali nu mai sunt dispuși să susțină un guvern care pare că acționează nu pentru români, ci împotriva acestora.