”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie sub egida Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara

Home Educație ”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie sub egida Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara
”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie sub egida Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara organizează concursul de fotografie cu titlul ”DESCOPERĂ HUNEDOARA”. cu scopul de a creștere gradului de stimulare a creativității tinerilor în domeniul cultural artistic, în același timp vizând creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața culturală și promovarea de către aceștia a județului Hunedoara.

Concursul se adresează tuturor tinerilor din județ care sunt pasionaţi de fotografie, de patrimoniului cultural, istoric și turistic al județului Hunedoara. Fotografiile pot fi realizate cu orice tip de aparat foto. În acordarea premiilor se va ţine cont de încadrare, compoziţia şi mesajul imaginii. Fotografiile înscrise vor putea fi editate pe următoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturaţie, nivel de culoare şi crop. Fotografiile trebuie să aibă însă o rezoluție minimă a laturii mari de 2400 pixeli.

Concursul este destinat în special tinerilor, urmând ca un juriu de specialitate să analizeze lucrările și să atribuie premii pentru câștigători, pe trei categorii de vârstă, respectiv: categoria I (14-18 ani), categoria II (19-25 ani), categoria III (26-35 ani). Fotografiile câștigătoare, împreună cu o selecție mai largă a celor mai bune fotografii vor fi expuse/prezentate în Centrul de Tineret din Deva, ca parte a unei expoziții la care vor fi invitați cei trei câștigători.

Participanții pot transmite fotografiile de concurs pe e-mail, la adresa: djsthdtineret@gmail.com , până în data de 30 septembrie 2021, cu mențiunea categoriei în care se încadrează, numele participantului și titlul fotografiei/filmului. Numele fişierului trimis va conţine: numele şi prenumele concurentului şi titlul fotografiei. Ex: Popescu_Ion-Castel. Imaginea fotografiilor trebuie să fie clare. Fotografiile trebuie să fie unice.

Organizatorii fac precizarea că nu se acceptă fotografii care conțin watermark, care au ramă (bordere), fotografii care conțin elemente adăugate în postprocesare sau elemente suplimentare artificiale, elemente vectoriale, CGI sau orice fel de element care nu este realizat din aparat. Nu se acceptă materiale cu conținut obscen, defăimător, inadecvat sau explicit sexual.

De asemenea, fotografiile trebuie să fie realizate în anul 2021.

Participarea în cadrul concursului este gratuită.