”Cercetașii României” și voluntari ai Crucii Roșii se întâlnesc în tabără la Costești

Home Educație ”Cercetașii României” și voluntari ai Crucii Roșii se întâlnesc în tabără la Costești
”Cercetașii României” și voluntari ai Crucii Roșii se întâlnesc în tabără la Costești

Promovarea unui stil de viață sănătos este tema unei tabere de cercetași care va avea loc în județul Hunedoara. Aceasta urmează să se desfășoare în perioada 6-9 septembrie 2021, la Centrul de Agrement Costești, fiind organizată de Centrul local „Daos” din Deva, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cu sprijin financiar din partea Ministerul Tineretului și Sportului.

Activitățile taberei ce poartă numele sloganului olimpic ”Mens Sana in Corpore Sano” (”Minte sănătoasă în corp sănătos”) vor fi ținute de cercetașii Centrului Local „Daos” Deva, la care vor participa atât cercetași din alte centre din județ, cât și non-cercetași, voluntari din cadrul organizației Crucea Roșie și din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, pentru a da mai departe spiritual cercetățesc și valorile promovate, precum loialitatea, respectul, veselia.

Adriana Prodan, șeful Centrului local ”Daos” din Deva este de părere că, în comparație cu alte campusuri desfășurate de centru, acesta se va extinde pe mai multe zile, iar numărul de participanți este mai mare, permițând astfel o întărire a coeziunii de grup și desfășurarea unei mari varietăți de activități prin care să se promoveze importanța echilibrului dintre sănătatea mintală și cea fizică. ”Rolul nostru este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare”, a declarat Adriana Prodan.

Organizatorii își propun să-i îndemne pe participanți să își antreneze creierul prin participarea la activități de stimulare mintală, dar și activități fizice, prin respectarea unui anumit program zilnic, menit să impună o disciplină care să le permit participanților să beneficieze de pe urma multitudinii de ateliere și jocuri care vor promova mișcarea și implicarea în comunitate.

Dat fiind contextul pandemic actual, acest proiect se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, pentru a garanta buna desfășurare a atelierelor și activităților propuse participanților.

Centrul Local „Daos” Deva face parte din ONCR (Organizația Națională „Cercetașii României”), care a fost înființată în 1914, sub numele de Asociaţia Cercetaşii României.