Concert extraordinar ”Trio Farfarello” featuring Ovidiu Lipan Țăndărică, la terasa Barock din Petroșani

Home Cultură Concert extraordinar ”Trio Farfarello” featuring Ovidiu Lipan Țăndărică, la terasa Barock din Petroșani
Concert extraordinar ”Trio Farfarello” featuring Ovidiu Lipan Țăndărică, la terasa Barock din Petroșani

Pub-ul Barock din Petroșani a devenit un punct de reper pe harta municipiului Petroșani, nu doar datorită specificului său unic ci mai ales datorită evenimentelor artistice speciale pe care le găzduiește.

În acest context se înscrie și concertul extraordinar programat pentru data de 11 septembrie 2021, ora 21,00 pe scena în aer liber de la Terasa Barock, evenimentul muzical aducându-i în atenția publicului pe muzicienii de la ”Trio Farfarello”, dar și pe veteranul baterist al legendarei trupe rock ”Phoenix”, Ovidiu Lipan Țăndărică.

Farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară). Membrii fondatori ai acestei trupe au reuşit, ca în cei 35 de ani de activitate să obţină o binemeritată recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat de către ei este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, iar Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“ supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului) este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix.

La evenimentul artistic de la Petroșani, Mani Neumann este acompaniat de vechiul său prieten Ovidiu Lipan Țăndărică, muzician, compozitor și baterist român, cunoscut că membru a două formații cu rezonanță în muzică rock din Romania, Roșu și Negru și Phoenix.

Prețul unui bilet pentru concertul ”Farfarello” featurisn Ovidiu Lipan Țăndărică, de la Terasa Barock din Petroșani, este de 50 de lei. Informații și rezervări se pot obține la numărul de telefon: 0745923828