”Concertul fluturilor”, lansare de carte și expoziție de pictură Mirela Cocheci, la Petroșani

Home Cultură ”Concertul fluturilor”, lansare de carte și expoziție de pictură Mirela Cocheci, la Petroșani
”Concertul fluturilor”, lansare de carte și expoziție de pictură Mirela Cocheci, la Petroșani

Casa de editură Exclusiv și Teatrul Dramatic ”I. D. Sîrbu” din Petroșani organizează joi, 9 septembrie 2021, începând cu ora 17,30 un eveniment cultural de excepție, prilejuit de lansarea celui mai recent volum de versuri semnat Mirela Cocheci, eveniment dublat de vernisajul primei expoziții de pictură al aceleiași autoare.

Mirela Cocheci este economist de profesie, fiind în prezent inspector în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Mirela Cocheci este născută în vestul Văii Jiului, la Lupeni și stabilită, după căsătorie, la Petroșani. Aceasta și-a descoperit talentul creator, atât în domeniul literar cât și al artelor plastice odată cu pandemia, într-o perioadă în care izolarea i-a conferit timpul necesar pentru a-și redescoperi pasiunile din tinerețe.

Cel mai recent volum de carte al Mirelei Cocheci se intitulează ”Concertul fluturilor”, acesta fiind editat la Casa de Editură Exclusiv în vara acestui an, fiind prefațat de reputatul scriitor Valeriu Butulescu. În cadrul lansării oficiale a acestui volum de carte vor fi însă prezentate și celelalte două volume de poezie publicate în ultimii ani sub semnătura aceleiași scriitoare. Tot în cadrul acestui eveniment cultural va avea loc și vernisajul expoziției de pictură al Mirelei Cocheci, care reunește peste 20 de lucrări, pictură în ulei pe pânză, prezentate în premieră publicului iubitor de artă sub același generic: ”Concertul fluturilor”.

”Sigur că sunt extrem de emoționată, pentru că deși am avut, îndeosebi în ultimii doi ani, o prezență constantă în viața culturală, atât prin volumele de carte pe care le-am publicat, cât și prin prezența în antologii regionale și naționale de versuri ale unor poeți contemporani, deși am avut lansări de carte în mediul on-line, nu am trăit până acum bucuria întâlnirii cu publicul, cu iubitorii de poezie, cu iubitorii de artă. De aceea, acesta este, într-un fel, pentru mine, un debut și mă bucur că acest debut se întâmplă acasă la mine, în Valea Jiului, cu oameni dragi sufletului meu. Vă invit cu drag să participați la acest eveniment, care și prin onoarea pe care mi-o veți face fiindu-mi alături, se va putea ridica la nivelul acestuia”, spune Mirela Cocheci.

Organizatorii lansează tuturor iubitorilor de cultură și artă din Valea Jiului care doresc să descopere creația unui talentat concitadin, să-și ofere bucuria de a participa la acest eveniment ce poartă marca ”Exclusiv”, intrarea publicului fiind gratuită și binevenită.