Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru noul an școlar în orice variantă

Home Administrație Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru noul an școlar în orice variantă
Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru noul an școlar în orice variantă

Fie că vorbim de învățământ fizic, în sălile de clasă, de învățământ pe platformele on line sau de învățământ hibrid, întregul sistem educațional din municipiul Vulcan este pregătit pentru ca noul an școlar nu doar să înceapă sub cele mai bune auspicii, ci să se deruleze similar pe tot parcursul anului. Asigurările vin chiar din partea primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu care arată că, deși unitățile de învățământ din Vulcan sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi pe elevi și profesori în băncile tuturor școlilor gimnaziale din oraș dar și la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu”, autoritățile s-au pregătit corespunzător pentru orice tip de scenariu care ar putea apărea, pe fondul crizei sanitare care încă nu s-a încheiat.

În acest sens, autoritățile locale de la Vulcan s-au pregătit încă de anul trecut, atunci când a fost depus un proiect pe fonduri europene pentru achiziționarea de tablete pentru elevi și profesori. ”După cum se știe, anul trecut, odată cu pandemia, au apărut aceste tipuri de proiecte europene, pe tehnologica informatică și comunicare (TIC). Ele au întârziat însă dar acum, probabil datorită începerii noului an școlar, s-au mobilizat și guvernanții și aceste proiecte au ajuns în etapa de contractare. Municipiul Vulcan are un astfel de proiect în valoare de milioane de lei pentru achiziționarea de tablete, laptopuri și alte sisteme de tehnică de calcul necesare pentru elevi și profesori”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta precizează că Primăria nu va avea decât o contribuție de 2% din valoarea acestui proiect, la care se adaugă circa 20.000 de lei pentru cheltuieli neeligibile. Aceste echipamente vor fi, în opinia primarului Cristian Merișanu, esențiale pentru bunul mers al activităților din educație, mai ales că valul patru al pandemiei riscă să mute din nou activitățile școlare în mediul on-line, însă în același timp ele vor putea fi utilizate și în orele cu prezență fizică, având în vedere că sistemul educațional din municipiul Vulcan are deja dotări avansate în domeniul tehnologiei informatice, care este utilizată în orele de predare la casă în toate școlile și în liceul de la Vulcan.

În același timp, primarul Cristian Merișanu arată că Primăria municipiului Vulcan a depus și un alt proiect pentru finanțare din fonduri europene, tot pentru școli, acesta având ca obiectiv achiziționarea de materiale igienico-sanitare pentru școli. ”Aici avem disponibili 1,5 milioane de lei pentru achiziția de materiale igienico-sanitare. Este vorba despre bani foarte mulți care ne vor asigura posibilitatea de a menține unitățile de învățământ din Vulcan sub control strict din punct de vedere al riscurilor epidemiologice”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.

Așadar, municipiul Vulcan este pregătit pentru începerea noului an școlar, în orice variantă, iar ”primul clopoțel” îi va aduce pe toți copiii din Vulcan la școală, fizic, orele urmând să se deruleze, cel puțin în prima săptămână, față în față.