Epilog la o sărbătoare națională. AUR, în pandemie, la gorunul de la Țebea.

Home Politică Epilog la o sărbătoare națională. AUR, în pandemie, la gorunul de la Țebea.
Epilog la o sărbătoare națională. AUR, în pandemie, la gorunul de la Țebea.

Duminică, 12 septembrie 2021, la Țebea a fost din nou marcat evenimentul dedicat memoriei eroului Avram Iancu. Cu toate că pandemia nu a permis organizarea unor manifestări ample cu acest prilej, tradiția pelerinajului unor români care respectă memoria ilustrului nostru înaintași a fost dusă mai departe de cei care au simțit că, totuși, e de datoria lor să fie prezenți la acest eveniment.

Și de aceasta dată, oficialitățile locale și județene au organizat un moment special dedicat prezentării paginilor de istorie scrise de Avram Iancu, urmat de o slujbă de pomenire și depuneri de coroane de flori la mormântului eroului național Avram Iancu.

La eveniment, au fost prezenți, că de fiecare dată, reprezentanți ai partidelor politice, a căror reprezentare a fost însă, în general, doar de nivel regional. Din rândul acestora, s-a distins cu o prezență numeroasă Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), partid care a avut practic cea mai numeroasă delegație de pelerini prezenți lângă gorunul lui Horea, în Panteonul de la Țebea. Delegația AUR a fost condusă de liderul AUR, George Simion, acesta fiind de fapt singurul lider național al unui partid parlamentar prezent la Țebea, cu ocazia manifestărilor organizate la comemorarea Crăișorului Munților, bravul român al tuturor timpurilor, Avram Iancu.