Trei elemente care nu trebuie să lipsească din bagajul niciunui pescar aflat la început de drum

Home Economie Trei elemente care nu trebuie să lipsească din bagajul niciunui pescar aflat la început de drum
Trei elemente care nu trebuie să lipsească din bagajul niciunui pescar aflat la început de drum

Pescuitul este una dintre activitățile preferate de mulți atunci când vine vorba de relaxare. Chiar dacă este vorba doar de un hobby, pescuitul necesită o pregătire prealabilă și dacă te afli la început, cu siguranță că ai multe întrebări privind echipamentul.

Ei bine, nu trebuie să te sperii și dacă te vei documenta așa cum trebuie, prima ta partidă de pescuit va decurge fără probleme. Însă este esențial să știi ce echipament de bază îți trebuie.

 Trei elemente cheie care nu trebuie să lipsească din bagajul tău

  • Undița

Este recomandat să te interesezi înainte despre locul în care vei pescui și despre condițiile meteorologice, însă cu siguranță că cel mai important aspect atunci când vine vorba de prima partidă de pescuit este reprezentat de alegerea unei undițe. 

Ea este elementul central al activității tale astfel că, în mod evident, nu are cum să lipsească. Nu-ți face griji însă, nu este necesar să alegi o undiță scumpă sau foarte performantă la început, pentru că îți vei dezvolta propriile preferințe pe parcurs. 

Acum este important să alegi una de bază, care să fie accesibilă ca preț și să te folosești de ea așa cum trebuie. Sfat: alege-ți și elemente de bagajerie pentru pescuit de la Fishing Mall ca să te asiguri că vei avea spațiul optim pentru a depozita totul.

  • Cârligul

Atunci când alegi ce să iei la tine, imediat după undiță ar trebui să îți îndrepți atenția către cârlig. Le poți în găsi în diferite forme și la diferite prețuri, însă ele trebuie alese în funcție de ce nevoie ai în ziua respectivă. Trebuie să știi că ele sunt numerotate și un număr mai mare indică un cârlig mai mic. Ar fi bine să alegi un cârlig din oțel sau carbon, însă totul depinde ce tip de pește vei viza în ziua respectivă. 

  • Firul

Firul, care mai este denumit și naylon, se diferențiază în funcție de mărimea sa. Pot exista fire de la 0.1mm până la 0.9mm sau chiar mai gros de atât. Pentru pescuitul de pești pașnici, poți să folosești un fir mai subțire pentru o eficiență sporită. Dacă mergi, spre exemplu, pe caras, îți va fi suficient un fir de 0.2mm. Dacă, însă, opțiunea ta este crapul, vei avea nevoie de un fir de 0.25, 0.3 sau 0.33mm. Cheia este să iei mereu în considerare mărimea peștelui pe care o să îl vânezi.

Așadar dacă te-ai hotărât să îți urmezi în sfârșit pasiunea de a pescui, nu trebuie să îți faci griji privind prima ta partidă. Ar fi recomandat să mergi alături de cineva care are mai multă experiență și te-ar putea ajuta la început, însă dacă nu ai această posibilitate, nu trebuie să îți faci probleme. Ai grijă să îți iei la tine tot ce ai nevoie, în special cele trei elemente de mai sus și relaxează-te, în primul rând, pentru că restul va veni de la sine în timp.

sursă foto: pixabay.com