Emma Răducanu, favorită să câștige un premiu prestigios

Home Stiri la zi Emma Răducanu, favorită să câștige un premiu prestigios
Emma Răducanu, favorită să câștige un premiu prestigios

Emma Răducanu a cucerit lumea sportului după titlul de la US Open 2021 și acum este favorită să câștige un premiu prestigios.

Jucătoarea cu origini românești este considerată marea favorită să i se acorde titlul Personalitatea Sportivă a Anului de către BBC.

Acest trofeu este acordat anual de BBC celui mai bun sportiv britanic. Este un premiu prestigios, câștigat în ultimii ani de sportivi precum Lewis Hamilton, Andy Murray, Mo Farah ori Ryan Giggs.

Prima ediție a avut loc în 1954, iar de atunci această tradiție a fost respectată anual, pentru mulți sportivi acesta fiind un eveniment foarte important.

Iar ediția din 2021 se anunță foarte interesantă, mai ales că vine într-un an olimpic. Dar marea favorită să câștige trofeul este Emma Răducanu, potrivit cotelor de pe sport.netbet.ro.

Ea are cota 1.04 și îi devansează pe Tom Daley (cota 11.00), Adam Peaty (cota 34.00), Lewis Hamilton (cota 51.00), Sarah Storey (cota 51.00), Jason Kenny (cota 51.00), Mark Cavendish (cota 51.00) și Laura Kenny (cota 51.00). Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, unde românii pot juca inclusiv table online pe bani reali la adresa casino.netbet.ro/table, alături de mii de păcănele, jocuri de poker, mese de ruletă și blackjack live și cele mai bune loterii internaționale.

Emma Răducanu și-a demis antrenorul

O veste neașteptată dinspre Emma Răducanu a venit la câteva zile după câștigarea titlului de la US Open. Sportiva a anunțat că renunță la antrenorul Andrew Richardson.

El a pregătit-o pe Emma pe când avea între 11 și 13 ani, apoi a revenit după Wimbledon 2021. Totuși, Emma spune că a luat decizia de a renunța la el deoarece are nevoie de un antrenor mai experimentat.

„Am nevoie de cineva care are mai multă experiență în circuit, care a mai lucrat cu jucătoare aflate în situația mea. Am realizat că în această etapă a carierei mele, în care voi întâlni tot mai des jucătoare de top, am nevoie de altcineva. Am nevoie de o persoană care a mai trecut prin așa ceva. E greu să porți o astfel de conversație cu cineva, în care să transmiți un astfel de mesaj, dar de acest lucru am avut nevoie”, a spus Emma Răducanu, potrivit The Guardian.

Presa internațională scrie deja despre posibilitatea că Darren Cahill, antrenorul care s-a despărțit recent de Simona Halep, să o pregătească pe Emma Răducanu.

Emma a jucat tenis cu Ducesa de Cambridge

Un semn clar că Emma este sportivul momentului în Marea Britanie în momentul de față este atenția care i se acordă. A fost invitată la mai multe ceremonii importante, iar recent a jucat tenis inclusiv cu Ducesa de Cambridge.

Astfel, Kate Middleton și Emma Răducanu au făcut pereche într-o partidă amicală, disputată împotriva unor adversari cu dizabilități. Partida a fost organizată în scopuri amicale, iar Emma s-a declarat copleșită de emoții.

În plus, ea a fost felicitată inclusiv de Regina Angliei după ce a reușit să câștige titlul istoric de la US Open.

La doar 18 ani, Emma Răducanu a câștigat US Open fără să piardă vreun set, în condițiile în care venea din calificări și se afla la prima prezență la acest turneu de Grand Slam. A fost o premieră în istoria tenisului această performanță.

De altfel, britanicii de la The Sun au scris că aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului britanic, iar oameni din toate domeniile, inclusiv din politică, au lăudat-o la foc automat.

În orice caz, Emma are un viitor frumos în față, iar specialiștii se așteaptă că 2022 să fie anul confirmării, motiv pentru care este și una dintre favoritele la câștigarea turneului de la Australian Open 2022.