Luna octombrie aduce o nouă premieră în repertoriul artistic al Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Luna octombrie aduce o nouă premieră în repertoriul artistic al Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Luna octombrie aduce o nouă premieră în repertoriul artistic al Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Debutul lunii octombrie 2021 aduce pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani o nouă premieră, în repertoriul artistic al noii stagiuni. Publicul este așteptat sâmbătă, 2 Octombrie 2021, de la ora 18.00 la premiera Spectacolului  60’ după texte de Ștefania Țiulescu și Dina Călin.

Spectacolul, un ”one-man-show” cu Marian Politic, ne aruncă într-un fundamentalism mondial, un spectacol care nu numai că trădează perplexitate, dar și funcționează cu mare abilitate pentru a ne implica emoțiile, aducând în același timp afirmații morale și rasiale care sunt profund tulburătoare. Spectacol cu o încărcătură calibrată, aplică, la un anumit nivel, un sortiment dur de calități negative după regulile rigide ale unei religii neînfrânate. La un alt nivel, îți forțează limitele cu întrebări precum: care este granița dintre bine și rău, dar mai ales la ce ești dispus să renunți pentru aflarea adevărului? 60‘ este o examinare a condiției umane de bază și a comediei întunecate inerente care se naște din tragedie, schițând drama unui om care și-a pierdut identitatea și implicit direcția.

Spectacolul va avea loc în foaierul Teatrului, iar locurile sunt limitate! Prețul unui bilet este de 25 de lei iar acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

De asemenea, duminică, 3 Octombrie 2021, de la ora 12.00, cei mici și numai, sunt așteptați din nou, la teatru, pentru a pătrunde în lumea poveștilor. Actorii vă invită la o nouă reprezentație a spectacolului „Lumea lui Dănilă” de Ion Creangă, în regia lui Boris Melinti. Din distribuție fac parte actorii: Dorin Ceagoreanu, Nicoleta Niculescu, Gheorghe Stoica, Izabela Badovics.

”Cine nu cunoaște povestea celebră a lui Ion Creangă, atunci trebuie să vină să vadă spectacolul nostru. Veți descoperi lumea plină de haz a lui Creangă. Copiii se vor amuza copios de peripețiile lui Dănilă și vor descoperi tradiții si obiceiuri vechi, adaptate vremurilor moderne”, spun reprezentanții teatrului din Petroșani.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Reprezentanții Teatrului Dramatic ”I. D. Sîrbu” precizează că spectacolele vor avea loc cu respectarea tuturor normelor împotriva COVID19. Masca la interior este obligatorie!