Municipiul Vulcan se pregătește pentru un nou pas înainte în colectare selectivă a deșeurilor

Home Administrație Municipiul Vulcan se pregătește pentru un nou pas înainte în colectare selectivă a deșeurilor
Municipiul Vulcan se pregătește pentru un nou pas înainte în colectare selectivă a deșeurilor

Nu doar o schimbare a paradigmei în ceea ce privește managementul deșeurilor, ci și nevoia de atitudine și acțiune, sunt elementele definitorii ale unui parteneriat între administrația publică locală, compania de servicii de colectare a deșeurilor și cetățenii municipiului Vulcan. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu este de părere că doar printr-o strânsă cooperare a acestor trei factori determinanți – administrația locală, operatorul serviciilor de colectare a deșeurilor și cetățeni – municipiul Vulcan poate deveni un oraș cu adevărat ”verde”, un oraș curat, cu un management eficient al deșeurilor.

În acest scop, Primăria municipiului Vulcan și Supercom SA (operatorul care asigură managementul deșeurilor în zona Valea Jiului a SGID Hunedoara) au demarat deja un program comun prin intermediul căruia platformele de colectare a deșeurilor din zona mai multor cartiere de blocuri vor fi modernizate, astfel încât cetățenii să poată avea posibilitatea de a depune deșeurilor pe diverse categorii reciclabile, respectiv menajere. ”Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș fără gunoaie, un oraș în care colectarea selectivă să devină o realitate. Iar în această direcție trebuie să acționăm, de asemenea, cu toții. În ceea ce mă privește, ca primar, am dispus amenajarea corespunzătoare a punctelor gospodărești, ca prim pas în această direcție. În prima etapă, este vorba despre un număr de 10 astfel de puncte gospodărești, unde betonăm platforma pe care vor fi amplasate containerele. Le-am ales, pentru început, pe cele mai degradate, dar vom continua aceste lucrări peste tot pe raza municipiului Vulcan. Urmează, mai apoi, ca reprezentanții operatorului serviciilor de colectare să securizeze aceste platforme și să aducă containere specifice pentru colectarea selectivă a deșeurilor. După aceea, ne mai rămâne doar un singur pas, anume acela ca și cetățenii să dovedească responsabilitate civică și să depună selectiv, în mod corespunzător, deșeurile casnice. Desigur, vor urma și campanii de informare și conștientizare în această direcție și am convingerea că, în cele din urmă, vom reuși să facem împreună ceea ce trebuie pentru a avea un municipiu curat”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Reprezentanții companiei Supercom își exprimă, la rândul lor speranța că, într-un timp cât mai scurt, depunerea selectivă a deșeurilor să devină o constantă în atitudinea civică a tuturor cetățenilor din municipiul Vulcan și din Valea Jiului, în general. Acesta precizează că, deja, în zona gospodăriilor individuale, unde serviciul de colectare selectivă funcționează deja de câțiva ani, lucrurile au avansat în mod semnificativ în ceea ce privește eficientizarea acestei activități.