Concurs foto la Sarmizegetusa Regia, obiectivul turistic de top al județului Hunedoara

Home Reportaj Concurs foto la Sarmizegetusa Regia, obiectivul turistic de top al județului Hunedoara
Concurs foto la Sarmizegetusa Regia, obiectivul turistic de top al județului Hunedoara

Peste 70.000 de turiști au vizitat, în medie, în fiecare din ultimii ani, situl turistic de la Sarmizegetusa Regia, Capitala străvechiului stat al dacilor. Obiectivul, unul dintre cele mai cunoscute din țara noastră, înscris în lista Patrimoniului Universal UNESCO, cunoaște o și mai intensă promovare după ce administrarea acestuia a trecut în responsabilitatea Direcției Generale de Administrare a Monumentelor și Promovare a Turismului, instituție nou-înființată în structura Consiliului județean Hunedoara.

”Statistic vorbind, de când cetățile dacice din Munții Orăștiei au fost preluate în administrare de Consiliul județean Hunedoara, prin intermediul Direcției Generale de Administrare a Monumentelor și Promovare a Turismului Hunedoara, s-a înregistrat și o creștere constantă a fluxului de vizitatori care au venit și vin, pe tot parcursul anului, să viziteze acest loc emblematic pentru istoria noastră. Creșterea a fost, mai exact, de peste 10.000 de vizitatori în fiecare an, iar în prezent vorbim de un flux constant de vizitatori de peste 70.000 de oameni pe an, iar trendul este în continuare unul ascendent. În acest an, spre exemplu, avem deja înregistrați aproape 66.000 de vizitatori”, a declarat Raluca Oană, inspector de specialitate în cadrul DGAMPT Hunedoara.

Acesta consideră că este un semnal pozitiv faptul că istoria și cultura dacică se bucură de un asemenea interes din partea turiștilor, cu atât mai mult cu cât vizitatorii care vin la Sarmizegetusa Regia sunt nu doar din România, ci de peste tot din lume.

În fiecare zi, sute de oameni ajung în situl dacic de la Sarmizegetusa, iar fotografiile realizate de aceștia au inundat paginile de socializare și, în general, Internetul. Pornind chiar de la această realitate, reprezentanții Direcției Generale de Administrare a Monumentelor și Promovare a Turismului au decis să organizeze și un concurs de fotografii având ca temă ”Toamna la Sarmizegetusa Regia”.

”Fiecare anotimp are farmecul său în Munții Orăștiei, dar toamna este anotimpul în care cetatea de la Sarmizegetusa este mai frumoasă ca nicicând. Acesta este și motivul pentru care am ales ca, în această toamnă, să invităm turiștii care ne-au trecut sau care ne vor trece pragul să ne  împărtășească experiența lor prin imagini ale toamnei în situl dacic de la Sarmizegetusa Regia, într-un inedit concurs de fotografie pe care-l organizăm în luna octombrie și care, pe lângă publicarea acestor fotografii pe un site dedicat promovării județului Hunedoara, le poate aduce participanților și un premiu, respectiv o tabletă Samsung Galaxy Tab A7. Îi invităm pe toți cei care au fotografii, mai vechi sau mai noi, cu toamna la Sarmizegetusa să intre în acest concurs”, a declarat Doinița Maria Bălănesc, șeful Serviciului Administrare Monumente din cadrul DGAMPT Hunedoara.

Concursul de fotografie ”Toamna la Sarmizegetusa” se derulează în perioada 1-28 octombrie 2021. Participanții pot înscrie în concurs maxim 3 fotografii cu imagini de toamnă din Capitala Daciei. Acestea vor fi trimise, în format jpg pe adresa de e-mail: dgampth@gmail.com până la data de 28.10.2021 inclusiv, însoțite de numele și prenumele autorului și datele de contact ale acestuia. Toate fotografiile vor fi postate, în ordinea primirii, pe pagina de facebook ”Enjoy Hunedoara” iar imaginea cu cele mai multe like-uri va fi declarată câștigătoare. Regulamentul concursului de fotografie ”Toamna la Sarmizegetusa” poate fi consultat la adresa: https://www.dgampt.ro/concurs