Rareș Bogdan Roșulescu din Valea Jiului, printre reprezentanții României la COP 26

Home Stiri la zi Rareș Bogdan Roșulescu din Valea Jiului, printre reprezentanții României la COP 26
Rareș Bogdan Roșulescu din Valea Jiului, printre reprezentanții României la COP 26

Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021, cunoscută şi sub numele de COP 26, cea de-a 26-a conferinţă a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice şi cel mai important eveniment de profil de la nivel mondial, s-a bucurat și de prezenta unui tânăr student din Valea Jiului, care a reprezentat România la dezbaterile din cadrul unui important eveniment de pe agenda conferinței, desfășurat zilele trecute, în Scoția, la Glasgow. 

Este vorba despre Rareș Bogdan Roșulescu din Petroșani, în prezent student la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, care a fost ales, împreună cu Călin Iorga (student la Universitatea Politehică din București) să facă parte din echipa Asociaţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice din România.

Reprezentanții acestei asociații au fost invitați de către organizatorii COP 26 să fie parte a unui eveniment de pe agenda conferinței ONU privind schimbările climatice, unde au prezentat și propria iniţiativă globală intitulată ”Clean Path Initiave”, prin care aceștia își propun să aducă o contribuţie pornită din România la cea mai mare problemă cu care se confruntă omenirea: combaterea schimbărilor climatice.

Președintele Asociaţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice din România, Răzvan Nicolescu (fost ministru al Energiei), apreciază că prezența la acest eveniment global a acestei tinere asociații a fost una onorantă, cu atât mai mult cu cât echipa care a prezentat inițiativa românească privind combaterea schimbărilor climatice a fost formată din tineri studenți, implicați în această problematică. ”Mă bucur că am reușit să fac posibil ca doi studenți români să fie acolo unde s-au discutat lucruri atât de importante legate de viitor. Știu că ei au adus la Glasgow spiritul noii generații de tineri romani, o generație care îmi doresc să arate responsabilitate și preocupare pentru România, dar și față de provocările globale cu care se confruntă omenirea. Am mare încredere în ei”, a declarat Răzvan Nicolescu.

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice a organizat, împreună cu Comisia Europeană, o masă rotundă în care se au avut loc dezbateri despre potenţialul energiilor regenerabile la Marea Neagră, în cadrul evenimentului COP 26 de la Glasgow.

Foto: facebook/Răzvan Nicolescu