Parlamentul a decis scăderea cotei de TVA pentru lemnul de foc la 5%

Home Politică Parlamentul a decis scăderea cotei de TVA pentru lemnul de foc la 5%
Parlamentul a decis scăderea cotei de TVA pentru lemnul de foc la 5%

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect legislativ prin care cota de TVA aferentă comercializării de masă lemnoasă cu destinația de lemn de foc pentru populație se reduce de la 19% la 5%. Prin această intervenţie legislativă se doreşte asigurarea creşterii nivelului de trăi prin reducerea cheltuielilor cu utilităţile în gospodării şi protejarea populaţiei care cumpără lemn de foc, de tendinţele speculative, prin preţul mare la care se comercializează în prezent.

Inițiativa acestui proiect de lege aparține mai multor deputați și senatori social-democrați. Aceștia au argumentat introducerea acestui proiect de lege prin faptul că prețul lemnului de foc a explodat în ultimii ani, iar cei mai afectați sunt oamenii cu venituri mici, din mediul rural, care nu au încălzire pe gaze naturale

PSD atrage atenția că proiectul legislativ NU a primit aviz pozitiv în cadrul Guvernului, dar cu toate acestea a fost votat în plenul Camerei Deputaților, devenind lege. Măsura urmează să fie aplicată de la data de 1 decembrie 2021, dacă și președintele României v-a promulga acest act legislativ.