Clădirile administrației locale de la Uricani, reabilitate din fonduri europene

Home Administrație Clădirile administrației locale de la Uricani, reabilitate din fonduri europene
Clădirile administrației locale de la Uricani, reabilitate din fonduri europene

Atragerea de fonduri europene a fost în ultimii ani o activitate constantă a autorităților publice locale din orașul Uricani, fapt confirmat prin numărul mare de proiecte care au fost finanțate, multe dintre acestea fiind deja finalizate sau în stadiu avansat de execuție. Practic, după cum spune primarul Dănuț Buhăescu nu a existat nicio axă de finanțare care să nu fie atent analizată de echipa de Programe și proiecte din cadrul Primăriei orașului Uricani și, astfel încât acolo unde a existat potențial de eligibilitate, să poată fi depus cel puțin un proiect către organismele de gestionare a fondurilor europene.

Așa a fost posibil ca, odată cu aplicarea pe o axă ce permite autorităților publice locale să acceseze fonduri europene pentru derularea unor lucrări de investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, Primăria orașului Uricani să poată obține bani și pentru modernizarea principalelor clădiri în care se desfășoară activitatea administrației publice locale.

”Așa am putut să demarăm investiții semnificative în creșterea eficienței energetice, concomitent cu modernizarea sediului Primăriei orașului Uricani, dar și a clădirii anexă, de fapt o fostă creșă, în care noi am amenajat spațiul necesar extinderii activităților administrative și unde funcționează în prezent o parte din serviciile publice ale Primăriei. Lucrările încă nu sunt finalizate, dar cert este că intrăm în iarnă cu ambele clădiri izolate termic, fapt care va conduce la scăderea costurilor cu încălzirea. Avem un progres fizic de circa 80% în implementarea acestui proiect, dar ceea ce este important este că s-a lucrat foarte bine, la un nivel calitativ ce merită apreciat”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Peste 4,5 milioane de lei au fost puse la dispoziția administrației locale de la Uricani de către ADR Vest, pentru realizarea acestui proiect. Pe lângă izolarea termică a celor două clădiri administrative, banii au permis și efectuarea altor lucrări de reabilitare și modernizare, precum schimbarea acoperișului și montarea de panouri solare pentru energie, schimbarea de geamuri și uși termopan la toate birourile, schimbarea instalațiilor sanitare, electrice și montarea unui sistem modern de încălzire a spațiilor interioare prin pardoseală. Lucrările sunt încă în execuție dar, nu peste mult timp, Primăria orașului Uricani va avea un sediu administrativ eficient energetic, dar și modern și primitor, lucru apreciat în egală măsură de funcționarii care-și derulează aici, zi de zi, activitatea, dar și de către cetățenii orașului Uricani.