Accesul rutier în satul de vacanță din stațiunea Straja e permis, pe timp de iarnă, doar riveranilor

Home Administrație Accesul rutier în satul de vacanță din stațiunea Straja e permis, pe timp de iarnă, doar riveranilor
Accesul rutier în satul de vacanță din stațiunea Straja e permis, pe timp de iarnă, doar riveranilor

Potrivit unei decizii adoptate zilele trecute de Consiliul județean Hunedoara, au fost instituite restricții de circulație pe o porțiune de aproape 2 km de pe DJ 664A Lupeni – Straja. Astfel, în perioada cuprinsă din 13.12.2021 până la 31.03.2022, accesul autoturismelor este interzis pe tronsonul cuprins între km 7+850 și km 9+300, cu excepția riveranilor care dețin capacități de cazare în satul de vacanță din stațiunea Straja, a autovehiculelor speciale de Poliție, Jandarmerie, MAI, Salvamont, taxi și transport persoane.

În acest sens, se vor monta indicatoare rutiere de orientare , iar blocarea drumului se va face prin instalarea de bariere normale pe care sunt  montate indicatoare rutiere ”ACCESUL INTERZIS” însoțit de un panou adițional ”CU EXCEPȚIA RIVERANILOR”.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram măsura a fost instituită ca urmare a solicitărilor primite din partea administratorului stațiunii Straja, decizia fiind de competența Consiliului județean Hunedoara, după ce această porțiune de drum a fost preluată în administrarea autorităților județene.

”Practic nu vorbim de închiderea accesului rutier pe drumul spre Straja, care rămâne deschis până la bariera de la parcarea de la intrarea în zona satului de vacanță. Mai sus de această barieră, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, accesul rutier va fi permis doar celor care dețin capacități de cazare, pentru aprovizionare precum și transportatorilor care asigură curse de transport local pentru turiști și mașinilor de intervenție ale ISU, Poliție, Jandarmerie și Salvamont. Turiștii vor putea urca, la fel cum s-a întâmplat și în anii anteriori, pe timpul iernii, până la parcarea de la intrarea în satul de vacanță. Așadar, porțiunea de drum care se închide circulației publice pe timpul iernii la Straja este cuprinsă între stația de întoarcere a telegondolei și platoul de la Cabana Veche Straja”, spune Costel Avram.

În plus, măsura conferă siguranță sporită turiștilor aflați în stațiune și schiorilor, având în vedere că tronsonul de drum închis se află în imediata vecinătate a unor pârtii de schi.

Costel Avram reamintește că, pentru a veni în sprijinul turiștilor care vor veni în acest sezon de iarnă la Straja, Consiliul județean Hunedoara în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni au pus la dispoziție o parcare modernizată cu circa 300 de locuri la baza stațiunii, în imediata vecinătate a stației de pornire a telegondolei.

În ceea ce privește DJ 664A Lupeni – Straja, administratorul public al CJH, dă asigurări că acesta va fi întreținut corespunzător pe toată lungimea acestuia, astfel încât accesul rutier înspre și dinspre domeniul schiabil Straja să poată fi făcut în deplină siguranță a traficului.