Energie verde pentru Spitalul din Hațeg, cu fonduri europene

Home Economie Energie verde pentru Spitalul din Hațeg, cu fonduri europene
Energie verde pentru Spitalul din Hațeg, cu fonduri europene

Spitalul orășenesc din Hațeg a fost modernizat prin fonduri europene, în cadrul unui nou proiect finalizat cu succes în Regiunea Vest. Proiectul, al cărui beneficiar a fost Primăria Hateg, a fost implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, program derulat prin intermediul ADR vest Timișoara.

Proiectul a vizat, în principal realizarea unor investiții în eficientizarea energetică a clădirii spitalului, prin izolarea termică a fațadei, inclusiv înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, modernizarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, adoptarea de măsuri de reducere a consumului de energie pentru încălzire, răcire și ventilarea clădirii, realizarea unor lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri.

De asemenea, o componentă importantă a acestui proiect a constat în montarea unor sisteme de producere a energiei electrice și termice, din surse regenerabile, funcționale. Astfel, Aproape 200 de panouri fotovoltaice și alte 40 de panouri termice solare au fost montate pe acoperișul unității.

Valoarea totală a investițiilor de la Spitalul orășenesc Hațeg este de 11,3 milioane lei, din care 9,1 milioane lei – fonduri nerambursabile.