Expoziție de caricatură semnată Marian Avramescu, la Galeria de Artă Forma din Deva

Home Cultură Expoziție de caricatură semnată Marian Avramescu, la Galeria de Artă Forma din Deva
Expoziție de caricatură semnată Marian Avramescu, la Galeria de Artă Forma din Deva

Anul cultural 2022 începe la Galeria de artă ”Forma” din municipiul Deva, cu o expoziție de caricatură, portrete și ilustrații semnată de Marian Avramescu. Intitulată ”Politikum” această expoziție va fi vernisată marți, 18 ianuarie 2021, de la ora 17,00.

Portretele caricaturale realizate de Marian Avramescu surprind trăsături sufleteşti ale personajelor sale – personalități cunoscute ale scenei politice naționale și mondiale – nevăzute de alţi plasticieni. Lucrări semnate de Marian Avramescu au fost premiate la concursuri internaţionale de caricatură şi grafică. De altfel, autorul însuși este unul dintre cei mai premiați artiști români ai momentului, fiind posesorul a peste 100 de premii naționale și internaționale.

Născut pe 9 februarie 1957 în Sângeru, Prahova, Marian Avramescu a debutat cu grafică de presă, fiind colaborator al multor ziare şi reviste din ţară şi străinătate. Prima sa expoziţie a fost însă de icoane pe sticlă. A studiat pictură în atelierul lui Sterfi (pictor modernist, conferenţiar al Institutului Nicolae Grigorescu).

Expoziția ”Politikum” a artistului Marian Avramescu găzduită la Galeria de Artă Forma din Deva este organizată sub egida Direcției Generale de Administrare Monumente și promovare Turistică Hunedoara și a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Deva, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara. Lucrările expuse de aetistul Marian Avramescu vor putea fi vizitate gratuit de publicul iubitor de artă până în data de 14 februarie 20022.