„Mihai Trăistariu caută o vedetă!” În juriul concursului de talente a fost cooptat și compozitorul Bela Andrași din Valea Jiului

Home Cultură „Mihai Trăistariu caută o vedetă!” În juriul concursului de talente a fost cooptat și compozitorul Bela Andrași din Valea Jiului
„Mihai Trăistariu caută o vedetă!” În juriul concursului de talente a fost cooptat și compozitorul Bela Andrași din Valea Jiului

Valea Jiului va avea un reprezentant în componența juriului național chemat să evalueze tinerii muzicieni din România la concursul național de talente ”Mihai Trăistariu caută o vedetă !”

Inițiat de cunoscutul cântăreț Mihai Trăistariu, acest nou concurs național de talente își propune să descopere, an de an, noi valori ale scenei muzicale din rândul tinerilor talentați de pe cuprinsul întregii țări și să lanseze, în același timp, câte un nou artist în lumea show-biz-ului din țara noastră. În acest scop, Mihai Trăistariu a lansat chiar și un post de televiziune, iar în componența juriului invitat să-i evalueze pe cei mai buni dintre concurenți au fost selectați oameni valoroși ai scenei muzicale românești, de la compozitori și cântăreți, la profesori și cunoscători ai fenomenului artistic din România.

În rândul acestora se numără și compozitorul Bela Andrași din Valea Jiului care se bucură, în ultimii ani, de o prezență constant pe scena muzicii ușoare românești, unde împreună cu artista Camelia Florescu (interpret, poet și compozitor) fac o echipă de creație eficientă, creativă și plină de succes. Originar din Lupeni, Bela Andrași deține, așa cum constată chiar Mihai Trăistariu în prezentarea pe care i-o face, un CV fabulos. Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, profesor de chitară, interpret, artist liber profesionist. În palmaresul acestuia figurează o serie de rezultate remarcabile obținute de-a lungul carierei, începând din 1977, când a obținut (4 ani la rând) Premiul I la Concursul Național ”Cântarea României” și continuând, după 1989, cu o serie de turnee artistice în țară și în străinătate (Ungaria, Italia, Germania, Irlanda, Elveția, Marea Britanie, Republica Moldova), dar și cu remarcabile rezultate în concursurile de creație ale unor festivaluri naționale precum ”Mamaia copiilor”, ”Volare” sau ”Crizantema de aur”. În anul 2020 a fost distins cu ”Premiul Apollon” conferit de Societatea Culturală Apollon. O serie de compoziții ale sale au fost încredințate unor artiști remarcabili precum Camelia Florescu, Theodora Potec, Alina Huțu sau Silvia Dumitrescu, dar și unor tinere artiste în devenire precum Teona Răcheriu, Sara Maria Dan, Ina Sturza ș.a.

”Ne bucurăm că putem avea alături de noi, în prima echipă de jurați ai concursului național de talente ”Mihai Trăistariu caută o vedetă” un artist de valoare cum este Bela Andrași, cu un CV artistic absolut fabulos”, spune Mihai Trăistariu.

La rândul său, compozitorul Bela Andrași se declară onorat de cooptarea sa în echipa concursului ”Mihai Trăistariu caută o vedetă”. ”Sunt deosebit de onorat că am fost invitat de Mihai Trăistariu să fac parte din rândul membrilor juriului acestui concurs național, alături de alte nume cu rezonanță în viața muzicală românească, precum Camelia Florescu, Daniela Cojocaru, Laura Ciorei, Elie J. Haddad, Beatrice Lianda Dinu, Svetlana Savin, Adelaida Adriana Hoidrag, Ina Cristea, Mariana Milaș, Camelia Căpraru, Cornel-Valentin Oprea, Liliana Cornilă, Viorica Atanasov, Marilena Palici, Romina Țurcan, Mariana Bargan-Pliatsikouri, Alexandra Toader ș.a. Îmi doresc să putem duce cât mai mulți copii talentați și din Valea Jiului, care este un izvor de talente în domeniul muzical, pe scena acestui mare concurs național organizat de Mihai Trăistariu. Sunt bucuros să fac parte din juriul pentru acest concurs și că pot astfel descoperi noi talente ! Copiii, adolescenții, adulții din Valea Jiului, de orice vârstă, care își doresc să participe la acest concurs îi invit să mă contacteze în privat sau să urmeze instrucțiunile postate de Mihai Trăistariu pe pagina sa și pe pagina dedicată acestui eveniment”, a declarat compozitorul Bela Andrași.

Acesta a mai precizat că înscrierile pentru concursul ”Mihai Trăistariu caută o vedetă” se fac online, pe pagina de facebook dedicată evenimentului, până pe data de 31 ianuarie 2022 urmând să se desfășoare și sunt preselecțiile, care vor consta în evaluarea filmărilor trimise de participanți în mediul online. Apoi, în luna februarie, vor avea loc semifinalele și finala, acestea urmând să se desfășoare live, pe scenă, în fața membrilor juriului. Pentru detalii privind înscrierea, organizatorii acestui concurs au pus la dispoziție și o linie telefonică, disponibilă la numărul 0737-803.413.