Puncte termice dezafectate puse la dispoziția micilor întreprinzători, la Lupeni

Home Administrație Puncte termice dezafectate puse la dispoziția micilor întreprinzători, la Lupeni
Puncte termice dezafectate puse la dispoziția micilor întreprinzători, la Lupeni

Municipalitatea din Lupeni a decis să scoată la licitație un număr de 8 puncte termice, dezafectate după falimentul sistemului centralizat de termoficare. Clădirile, aflate în patrimoniul Primăriei municipiului Lupeni, deși sunt afectate de intemperii, ar putea constitui, în opinia primarului Lucian Resmeriță, spații de lucru pentru micii întreprinzători.

Acesta este de altfel și ”grupul țintă” pe care mizează autoritățile publice locale că vor participa la licitația pentru vânzarea acestor obiective, având în vedere și faptul că, în ultimii ani, mulți întreprinzători locali au solicitat Primăriei atribuirea unor spații pentru a-și putea desfășura activitățile de mică producție sau de prestări servicii pe care le-au deschis pe raza acestei localități. Primarul Lucian Resmeriță este convins că va exista interes pentru preluarea acestor clădiri, în ciuda faptului că majoritatea se află în stare de degradare.

”După dezafectarea sistemului centralizat de termoficare, aceste clădiri în care s-au aflat punctele termice au rămas neutilizate și, în timp, ele s-au degradat. Una din soluțiile pe care le aveam la dispoziție pentru a scăpa de aspectul inestetic al acestor puncte termice ar fi fost să le demolăm, însă pornind de la numeroasele cereri pe care le-am avut la primărie din partea unor investitori care ne solicitau să le oferim spații pentru a-și desfășura activitățile economice, am convenit că putem scoate la licitație aceste 8 puncte termice de pe raza municipiului Lupeni. Prețul de pornire al licitațiilor este cel stabilit de evaluator, iar noi sperăm că ale vor fi preluate de investitori interesați să le reabiliteze și să le utilizeze în activitățile dumnealor, mai ales că vorbim despre spații aflate în perimetrul urban, în zone bune din municipiul Lupeni. Credem că valorificarea acestor spații, dincolo de sumele care vor intra după licitație la bugetul local, va fi în măsură să aducă plusvaloare economiei locale și să genereze locuri de muncă în cadrul firmelor care le vor achiziționa”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cele 8 clădiri ale fostelor puncte termice din municipiul Lupeni, scoase la licitație de municipalitate, au suprafețe utile cuprinse între 150 mp și 500 mp și pot fi racordate ușor la utilități (curent, gaz, apă, canalizare etc.).

Foto: Cronica Văii Jiului