Județul Hunedoara se va înfrăți cu Municipiul Chișinău

Home Administrație Județul Hunedoara se va înfrăți cu Municipiul Chișinău
Județul Hunedoara se va înfrăți cu Municipiul Chișinău

Joi, 17 februarie 2022, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc ceremonia de semnare a scrisorii de intenție privind încheierea unui Acord de Cooperare și Înfrățire între Județul Hunedoara și Municipiul Chișinău din Republica Moldova.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, l-a primit, joi, la sediul instituției, pe primarul general al municipiului Chișinău (Republica Moldova), domnul Ion Ceban.

Vizita primarului capitalei Republicii Moldova a fost prilejuită de începerea demersurilor pentru înfrățirea Județului Hunedoara cu Municipiul Chișinău. Concret, este vorba despre semnarea scrisorii de intenție privind încheierea unui Acord de Cooperare și Înfrățire între Județul Hunedoara și Municipiul Chișinău din Republica Moldova.

„Sunt încântat de vizita dumneavoastră și îmi exprim încrederea că asistăm la începutul unei frumoase colaborări. Vreau să ne putem mândri că putem dezvolta o relație benefică, că putem să vă sprijinim, lucru firesc având în vedere că cele două țări sunt surori, au aceeași mamă. De asemenea, am fi deosebit de onorați să avem cât mai mulți turiști din Chișinău care să descopere frumusețea județului Hunedoara și ospitalitatea hunedorenilor”, a declarat Laurențiu Nistor.

La rândul său, primarul general al municipiului Chișinău, a subliniat importanța potențialului care stă la baza acestui parteneriat.

„Ne dorim să putem dezvolta un parteneriat durabil. Cred că există un potențial enorm în toate domeniile care ar putea fi de interes. De la educație și cultură, până la turism și infrastructură. Mi-aș dori ca această colaborare să fie oficializată și să putem dezvolta o bună relație de colaborare. Îmi doresc să revin în județul Hunedoara chiar și împreună cu familia, pentru că aveți o moștenire istorică aparte”, a declarat Ion Ceban.

Prin documentul semnat astăzi, părțile convin să promoveze și să susțină colaborarea în domeniile economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină, sport, artă și resurse naturale între Județul Hunedoara și Municipiul Chișinău.