Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara abordează Anul European al Tinerilor cu obiective pe măsură și cu noi lideri

Home Stiri la zi Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara abordează Anul European al Tinerilor cu obiective pe măsură și cu noi lideri
Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara abordează Anul European al Tinerilor cu obiective pe măsură și cu noi lideri

În contextul în care 2022 este Anul European al Tinerilor, Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara (FJTH), singura „fundație județeană pentru tineret” legal constituită la nivelul județului Hunedoara, în conformitate cu prevederile Decretului-Lege nr. 150/1990, privind înființarea fundațiilor pentru tineret, abordează acest important moment cu o nouă echipă de conducere, dar mai ales cu obiective pe măsură.

Având 15 structuri asociative în principalele zone ale județului Hunedoara, FJTH are ca scop:

– elaborarea, organizarea și finanțarea activității de tineret proprii sau în parteneriat cu diverse entități, precum și a activității de tineret a organizațiilor neguvernamentale de/pentru tineret și a grupurilor informale de tineri;

– instruirea, educarea și formarea tineretului în spiritul drepturilor universale ale omului, tradițiilor umaniste, interculturalității, valorilor democrației, aspirațiilor societății românești și principiilor fundamentale ale României, ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

De curând, Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara și-a desemnat și o nouă echipă care va asigura conducerea pentru următorii ani și care va avea drept principală misiune implicarea activă a tinerilor din județul Hunedoara în programele dedicate Anului European al Tineretului. În urma votului Adunării Generale, Consiliul de Conducere are următoarea structură:

  • Președinte:            Ștefan TIRITEU
  • Vicepreședinte:     Anca TIREA
  • Secretar:                Alexandru DOCEA
  • Membru:               Mariana FRĂȚILESCU
  • Membru:               Alexandru CHIUDA

FJTH este persoană juridică de utilitate publică, înregistrată prin Certificatul nr. 1451, înscris în Registrul de Stat cu nr. 425/22.04.1991. Sediul central al FJTH este situat în Deva, strada Mihai Eminescu, nr. 2, județul Hunedoara.

În baza Ordinului Ministerului Justiției, FJTH a preluat în administrare imobilul Parva Curia, cu o suprafață generoasă de 571mp, situat în centrul municipiului Deva, iar mandatul noii echipe de conducere este acela de a-l transforma într-un hub al tinerilor hunedoreni.