”Zilele Tehnicii Studențești” la Facultatea de IME a Universității din Petroșani

Home Educație ”Zilele Tehnicii Studențești” la Facultatea de IME a Universității din Petroșani
”Zilele Tehnicii Studențești” la Facultatea de IME a Universității din Petroșani

Promovarea creativității și inventivității studenților, prin oferirea posibilității de afirmare și exprimare a propriilor idei în domenii specifice ingineriei industriale constituie doar unul din argumentele care definesc importanța lucrărilor Simpozionului Național studențesc intitulat ”Zilele Tehnicii Studențești” care va avea loc, în această primăvară, la Petroșani.

Organizat sub egida Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani, în parteneriat cu principalele organizații studențești constituite la nivelul instituției academice din Valea Jiului, simpozionul ”Zilele Tehnicii Studențești” completează seria celorlalte evenimente similare organizate de Facultatea de Mine (”Geoecologia”), respectiv Facultatea de Științe (”Student, Știință, Societate”).

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an a ”Zilelor Tehnicii Studențești” se va desfășura în regim deschis, cu prezență fizică în amfiteatre și laboratoare a participanților, evenimentul fiind deschis tuturor studenților, masteranzilor și doctoranzilor din domeniul academic tehnic dar și cercetătorilor și chiar tinerilor liceeni pentru care este prevăzută o secțiune specială în programul acestui simpozion național studențesc.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin apreciază că acest simpozion constituie o excelență bază de dialog între studenți, cercetători, cadre didactice, fiind un necesar și eficient mijloc de schimb de experiență și de promovare a spiritului creator. ”Și noi, dar mai ales studenții noștri, simțeam în mod imperativ nevoia de a ne reîntâlni cu colegi din alte centre universitare cu tradiție în dezvoltarea învățământului superior tehnic, în cadrul acestui simpozion studențesc de tradiție pe care-l organizăm la universitatea noastră, sub egida Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică. Vom face acest lucru în luna mai și suntem convinși că, mai ales odată cu încheierea pandemiei, participarea va fi una semnificativă, cu atât mai mult cu cât și domeniile de interes care constituie secțiunile simpozionului sunt diverse și atractive, de la Automatică și Calculatoare, Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Inginerie Mecanică, Construcții de Mașini și până la Ingineria Transporturilor”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Participanții care doresc să ia parte la acest simpozion programat să se desfășoare în perioada 12-14 mai 2022 la Petroșani, se pot deja înscrie, formularul fiind disponibil on-line pe pagina web a Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani.