Supercom preia deșeurile periculoase, într-o campanie specială derulată sâmbătă, 25 martie, la Lupeni și Uricani

Home Economie Supercom preia deșeurile periculoase, într-o campanie specială derulată sâmbătă, 25 martie, la Lupeni și Uricani
Supercom preia deșeurile periculoase, într-o campanie specială derulată  sâmbătă, 25 martie, la Lupeni și Uricani

Sâmbătă, 25 martie 2022, operatorul regional de salubritate care opereză în zona Văii Jiului, Supercom SA derulează, în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni și Primăria orașului Uricani, o campanie specială de colectare a deșeurilor din categoria celor considerate periculoase.

Tipuri de deșeuri colectate gratuit în cadrul acestei campanii sunt: ambalajele de de la produse de igienizare, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau care sunt contaminate cu substanțe considerate periculoase, diverse ambalaje de la vopseluri, lacuri și spray-uri, baterii și acumulatori portabili.

Reprezentanții firmei de salubritate atrag atenția că, în cadrul acestei campanii,  NU se preiau alte categorii de deșeuri cum sunt cele reziduale, reciclabile, din construcții, vegetale sau voluminoase și NU se colectează deșeurile reprezentând echipamente electrice, electronice și electrocasnice, pentru aceste categorii autoritățile locale urmând să desfășoare alte campanii de colectare speciale.

La Lupeni și respectiv, Uricani, deșeurile periculoase vor fi colectate, în cadrul aceste campanii gratuite, de către angajații Supercom, doar la centrele special amenajate în acest scop, în data de 25 martie 2022, între orele 10,00 – 14,00. Centrele de colectare vor fi amplasate în zona centrală a celor două localități, în vecinătatea sediului autorităților administrației publice locale.

Cetățenii, reprezentanții instituțiilor din localitățile menționate sau firmele pot pot depune prin aport voluntar și gratuit, deșeurile periculoase din menajer în punctele de colectare menționate.

Aceasta este cea ultima campanie de colectare a deșeurilor periculoase din regiunea Văii Jiului, aferentă primului trimestru al anului 2022. Datele, localitățile și locurile în care vor avea loc următoarele campanii de acest fel vor fi anunțate în timp util. Reprezentanții Supercom atrag atenția că, în afara acestor campanii speciale de colectare a deșeurilor periculoase, aceste categorii de deșeuri NU pot fi depozitate la punctele gospodărești amenajate de autorități pentru colectarea deșeurilor reciclabile și menajere, încălcarea acestei dispoziții atrăgând după sine aplicarea de sancțiuni.