La CS Viitorul Minerul Lupeni se certifică dictonul: ”Mens sana in corpore sano !”

Home Educație La CS Viitorul Minerul Lupeni se certifică dictonul: ”Mens sana in corpore sano !”
La CS Viitorul Minerul Lupeni se certifică dictonul: ”Mens sana in corpore sano !”

Celebrul aforism al poetului roman Juvenal, potrivit căruia o minte sănătoasă se dezvoltă într-un corp sănătos (”Mens sana in corpore sano!”, în varianta originală, în limba latină) este certificată pe deplin și în rândul juniorilor de la noul club sportiv Viitorul Minerul Lupeni.

Spre exemplu, doi dintre cei mai valoroși fotbaliști din cadrul clubului, Cristian Condoiu și Alexandru Sandu se numără nu doar printre cei mai talentați componenți ai acestui club care vse dorește a fi pepiniera viitoarei echipe-fanion a fotbalului lupenean, ci fac parte și din rândul elevilor eminenți ai Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din aceeași localitate. Sub coordonarea antrenorilor de la clubul sportiv, dezvoltarea fizică a acestora este dublată de pasiunea, disciplina și talentul cu care evoluează pe teren, la antrenamente și în meciurile disputate de tânăra echipă a Lupeniului. În egală măsură, efortul antrenorilor și părinților celor doi tineri fotbaliști este dublat de cel al dascălilor lor de la liceu, care împreună se preocupă în mod constant de dezvoltarea fizică și intelectuală a acestora. Iar rezultatele, evident, nu întârzie să apară.

De curând, Cristian Condoiu, care este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, a reușit să-și adauge la portofoliul performanțelor din activitatea sa școlară un meritoriu loc 2 obținut la Olimpiada județeană de geografie. Pe urmele acestuia calcă și Alexandru Sandu, de asemenea elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. Acesta va participa, la finalul acestei săptămâni, la etapa județeană a olimpiadei de limba engleză.

Antrenorul lor de la CS Viitorul Minerul Lupeni, Lucu Lumperdean, se declară mândru de rezultatele școlare ale celor doi sportivi, despre care spune că sunt deosebit de serioși și pe terenul de sport la fel ca și în băncile liceului. ”Nu mă miră această evoluție bună și foarte bună a lui Cristi Condoiu și Alex Sandu, atât în sport, cât și la școală. La urma-urmei, cei doi îl au ca mentor pe fostul fotbalist al Minerului Lupeni, Lucian Burchel, cel care este astăzi un eminent profesor universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității din Sibiu. Cei doi tineri sportivi sunt ambițioși și vor să-i calce pe urme valorosului fotbalist lupenean Lucian Burchel, inclusiv în a-și continua, după absolvirea liceului, studiile academice la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Noi, cei de la CS Viitorul Minerul Lupeni îi felicităm și îi sprijinim în această direcție, așa cum ne dorim și îi încurajăm și pe ceilalți copii din cadrul clubului nostru să le urmeze exemplul. Pentru că Minerul Lupeni a fost, este și trebuie să fie mai departe nu doar o frumoasă școală de fotbal, ci și o școală de educație și caractere puternice”, a declarat Lucu Lumperdean.

CS Viitorul Minerul Lupeni este un proiect care-și propune să readucă pe terenul de sport copii și tineri din Lupeni, în dorința de a reconstrui, în timp, echipa fanion a municipiului Lupeni, Minerul Lupeni, echipa care a dat Văii Jiului și României, sportivi valoroși dar, mai ales, oameni de valoare și mare caracter. iar în această onorantă misiune, coordonatorii clubului se bucură inclusiv de sprijinul necondiționat al administrației publice locale și, în general, al comunității locale din municipiul Lupeni.