Diplome de excelență și plachete de onoare pentru seniori remarcabili ai orașului Uricani

Home Administrație Diplome de excelență și plachete de onoare pentru seniori remarcabili ai orașului Uricani
Diplome de excelență și plachete de onoare pentru seniori remarcabili ai orașului Uricani

Respectul pentru seniorii din comunitatea locală a orașului Uricani este unul pe care primarul Dănuț Buhăescu și ceilalți reprezentanți ai administrației locale conduse de acesta nu pregetă să-l arate în fiecare zi, dar mai ales atunci când se ivesc momente speciale cum sunt, spre exemplu, și cele ocazionate de aniversarea de 50 de ani de căsătorie a veteranilor vieții de familie din această comunitate.

Un astfel de fericit eveniment a avut loc și în data de 31 martie 2022 când la sediul Primăriei orașului Uricani au fost invitate cele 5 familii care de la începutul acestui an și până în prezent au atins această fericită performanță a vieții lor de familie. Cele cinci noi familii de aur ale Uricaniului au fost sărbătorite așa cum se cuvine chiar în Cabinetul primarului Dănuț Buhăescu, unde acesta, împreună cu viceprimarul Corneliu Braia și alți șefi de servicii din cadrul administrației locale, i-au felicitat și le-au urat ”La mulți ani”. ”Suntem onorați că putem celebra împreună aniversarea semicentenară a familiei dumneavoastră, care este nu doar un excepțional model de conviețuire în cadrul familiei, ci constituie însăși o definiție a celor mai de preț valori ale acesteia. Vă rugăm să primiți întregul respect și admirația noastră profundă pentru exemplul dumneavoastră de viață de familie, precum și pentru rolul pe care l-ați avut în dezvoltarea orașului nostru și în viața comunității locale din orașul Uricani. Vă dorim ca viața să vă fie la fel de frumoasă, presărată cu încă multe aniversări fericire, cu bucurii și sănătate, alături de cei dragi. În numele administrației publice locale din orașul Uricani și al meu personal, vă felicit și vă doresc din tot sufletul ”La mulți ani !” le-a spus sărbătoriților primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta le-a înmânat de altfel și ”Diplomele de excelență” dar și o frumoasă plachetă care atestă marcarea acestei frumoase aniversări, precum și celelalte premii speciale acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, potrivit Hotărârii de Consiliu local adoptată în acest scop la inițiativa primarului Dănuț Buhăescu.

De această dată, familiile care au beneficiat de aceste onoruri la aniversarea semicentenarului lor familial sunt: Mărioara și Marin Dănilă, Zinica și Gheorghe Nechițoi, Viorica și Dumitru Sunei, Terezia și Arpad Magyari, Angela și Nicolae Belgun.

Evenimentul de la finalul lunii martie 2022 a prilejuit și o altă ceremonie, în cadrul căruia primarul Dănuț Buhăescu i-a înmânat domnului Valeriu Luncan, însemnele titlului de ”Cetățean de onoare al orașului Uricani” care i-au fost atribuite potrivit HCL nr. 199/2021 a Consiliului local al orașului Uricani. ”Suntem mândri de faptul că, prin activitatea dumneavoastră profesională, prin ținuta morală și implicarea activă în viața comunității noastre locale, ați desăvârșit nu doar o viață de excepție, ci ați contribuit în mod activ la dezvoltarea comunității noastre, la creșterea imaginii și prestigiului orașului Uricani. Este o mare bucurie pentru Primăria și Consiliul local al orașului Uricani să vă putem conferi, în semn de prețuire și aleasă cinstire, titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Uricani”. În numele administrației publice locale din orașul Uricani și al meu personal, vă mulțumim și vă dorim din suflet, sănătate și ”La mulți ani !”, a spus, în discursul său, primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta a arătat că domnul Valeriu Luncan este nu doar unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați gospodari de la Valea de Brazi și implicit, din orașul Uricani care de ani buni și-a găsit un binemeritat loc în comunitatea gospodarilor de frunte ai localității, ci și un om mereu gata să sară în ajutor la nevoie, oricui și ori de câte ori este nevoie. ”Domnul Luncan este un exemplu categoric de spirit civic pentru noi toți, este aproape de oameni și întotdeauna un sprijin de nădejde și pentru administrația locală. Am apreciat, printre altele, modul în care a sărit în ajutorul semenilor săi la inundațiile de anul trecut, dar și modul în care acționează pentru a-i ajuta pe cei nevoiași și pe oricine simte că are nevoie de un ajutor. Pentru toate aceste calități, am propus Consiliului local să-l declarăm cetățean de onoare al orașului Uricani și sunt convins că nu am făcut altceva decât un act de onoare pentru un om cu adevărat de onoare, demn de respectul și prețuirea noastră”, ne-a spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.