40 de copii preșcolari din Lupeni vor beneficia de servicii educaționale într-o creșă nou-nouță

Home Administrație 40 de copii preșcolari din Lupeni vor beneficia de servicii educaționale într-o creșă nou-nouță
40 de copii preșcolari din Lupeni vor beneficia de servicii educaționale într-o creșă nou-nouță

Una din cele zece creșe moderne din tot atâtea municipii din România selectate pentru a intra într-un program de investiții al Companiei Naționale de Investiții (CNI) în acest an va fi construită în municipiul Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni informează că, în aceste zile, a fost demarată procedura de licitație pentru construirea acestui nou obiectiv de infrastructură educațională din această localitate. ”Este vorba despre o creșă considerată mică, destinată pentru a primi un număr de 40 de copii antepreșcolari, dar care va fi una modernă și eficientă din punct de vedere energetic, constituind în același timp un reper arhitectonic datorită modului atipic în care este proiectată clădirea. Dincolo de acest lucru, cel mai important pentru noi este că prin realizarea acestei investiții reușim să răspundem solicitărilor pe care ni le-au transmis cetățenii municipiului Lupeni, îndeosebi familiile tinere, pentru care această creșă nouă va fi de un real folos în organizarea vieții de familie și un real sprijin în educația timpurie a copiilor acestora. Îmi doresc ca procedurile de licitație să se deruleze fără probleme, astfel încât în cel mai scurt timp să putem vorbi despre deschiderea acestui șantier de investiții în municipiul Lupeni și, mai apoi, despre inaugurarea primei creșe construite la Lupeni în ultimul sfert de secol”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Noul obiectiv educațional este finanțat în cadrul unui program guvernamental derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar alături de municipiul Lupeni vor mai beneficia de investiții similare alte 9 municipii din România, respectiv: Vișeu de Sus (jud. Maramureș), Valea Mărului (jud. Galați), Bucecea (jud. Botoșani), Lumina (jud. Constanța), Tismana (jud. Gorj), Florești (jud. Prahova), Darabani (jud. Botoșani), Barcani (jud. Covasna) și Băilești (Dolj).