Primarul Dănuț Buhăescu premiat la AOR pentru ”performanță și succes în administrația locală”

Home Administrație Primarul Dănuț Buhăescu premiat la AOR pentru ”performanță și succes în administrația locală”
Primarul Dănuț Buhăescu premiat la AOR pentru ”performanță și succes în administrația locală”

În aceste zile (3-6 aprilie) se desfășoară la Palatul Parlamentului din Capitală cea de-a XXXII-a Adunare Generală a Asociației Orașelor din România, instituție care reunește primari din 216 localități urbane de mici dimensiuni din țara noastră. Evenimentul s-a bucurat, în acest an, de un interes aparte nu doar din partea primarilor care constituie această asociație, ci și din partea unor actori politici importanți ai țării, de la deputați și senatori, la reprezentanți ai unor ministere cu rol determinant în parteneriatul cu administrațiile locale și până la oficialități de rang înalt precum ministrul Lucrărilor Publice și Administrației – Cseke Atila, Primul Ministru al Guvernului – Nicolae Ciucă, președintele Curții de Conturi a României – Mihai Busuioc și Președintele României – Klaus Werner Iohannis.

În cadrul evenimentului, dincolo de agenda dialogului aplicat pe problematica administrației locale, un moment aparte l-a constituit mica festivitate de premiere a unor lideri ai administrațiilor locale din orașele României a căror activitate din anul 2021 a fost apreciată de Comitetul Director al Asociației Orașelor din România. Printre cei care au fost distinși cu un astfel de premiu se numără și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu. Acestuia, președintele AOR, Ovidiu Teban i-a înmânat în cadrul Galei Administrației Publice Locale, Premiul de Excelență al Asociației Orașelor din România pentru ”performanță și succes în administrația publică locală”. Președintele AOR, Ovidiu Teban (primarul orașului Cugir) a arătat că acest premiu i-a fost atribuit primarului orașului Uricani din județul Hunedoara, atât pentru performanțele acestuia în dezvoltarea localității pe care o conduce, cât și în semn de recunoaștere a implicării în afirmarea și dezvoltarea Asociației Orașelor din România.

Evident, primarul orașului Uricani se declară onorat de această distincție, fără a uita însă că etalonul cel mai important al performanței și succesului unui primar este dat de încrederea și votul concetățenilor săi. ”Sigur că este un moment de mândrie acela de a fi premiat pentru munca depusă la Primărie și, în general, în administrația publică locală, asta cu atât mai mult în aceste vremuri în care performanța și succesul în administrația locală nu ne sunt chiar atât la îndemână, oricât am fi de pricepuți și bine intenționați, pentru că pandemia și, mai apoi, criza economică și financiară profundă în care se află România, fac tot mai dificile provocările care stau în fața muncii primarilor. Mă simt onorat desigur că, în aceste condiții, colegii primari din cadrul Asociației Orașelor din România, au găsit de cuviință că am avut și eu, în anul 2021, o activitate pozitivă relevantă la Primăria orașului Uricani, în așa măsură încât să merit un astfel de premiu. Le mulțumesc distinșilor colegi primari pentru acest premiu, care mă onorează, pe mine și întreaga echipă din cadrul Primăriei orașului Uricani, dar care nu mă face să uit că, totuși, etalonul cel mai important al performanței și succesului unui primar este dat de încrederea și votul concetățenilor săi”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a mai precizat, în cadrul intervenției sale de la Adunarea Generală a AOR că, pentru ca primarii din orașele mici ale României (îndeosebi a celor din zone monoindustriale în regres), să-și poată duce la bun sfârșit proiectele necesare pentru dezvoltarea comunității lor și pentru creșterea calității vieții oamenilor, au nevoie de un sprijin permanent și consistent din partea Guvernului României, prin finanțarea proiectelor de investiții depuse la diverse ministere și de asigurarea unor resurse de cofinanțare a proiectelor europene, fără de care performanța și succesul în administrația locală divin tot mai greu de realizat.