Arcași din Valea Jiului vor reprezenta România la Cupa Mondială din Turcia

Home Stiri la zi Arcași din Valea Jiului vor reprezenta România la Cupa Mondială din Turcia
Arcași din Valea Jiului vor reprezenta România la Cupa Mondială din Turcia

România va fi prezentă la prima etapă de Cupă Mondială de tir cu arcul din acest an, care se va disputa între 18 – 24 aprilie 2022 în Antalya, Turcia.

La acest eveniment outdoor care debutează la nivel de seniori și care reunește cei mai buni arcași din lume, delegația reprezentativă a țării noastre pentru proba de arc olimpic este formată din sportivii Mario Țîmpu, Beatrice Miklos și Mădălina Amăiestroaie, primii doi fiind arcași de top din Valea Jiului, reprezentanți ai SCM Deva. Lotul României va fi însoțit de antrenorul Ioana Covaliu și team-managerul Viorel Habian.

Cupa Mondială de tir cu arcul a avut loc pentru prima dată în anul 2006 și reprezintă circuitul internațional competițional anual de elită pentru sportivii de tir cu arcul din întreaga lume, care își reprezintă echipele naționale. Formatul competiției constă din patru etape intermediare și una finală, în care sunt invitați să concureze doar cei mai buni arcași ai sezonului precedent. Ei se califică fie câștigând o etapă, fie acumulând suficiente puncte de clasare pentru Finala Cupei Mondiale de tir cu arcul, care este un eveniment pur individual.

În această etapă, sportivii noștri vor concura pentru medalii la individual masculin, individual feminin și, dacă punctele cumulate la individual permit calificarea în faza următoare, atunci ei vor concura și proba de echipă mixtă.

Premiile totale ale Cupei Mondiale din acest an sunt cele mai mari din istoria competiției, atingând un record de 323.000 franci elvețieni (aproximativ 320.000 euro) în 2022.

Mult succes arcașilor România la această competiție !