O nouă campanie de succes derulată de Lions Club Valea Jiului sub genericul ”Și copilul tău are dreptul să vadă mai bine! ”

Home Stiri la zi O nouă campanie de succes derulată de Lions Club Valea Jiului sub genericul ”Și copilul tău are dreptul să vadă mai bine! ”
O nouă campanie de succes derulată de Lions Club Valea Jiului sub genericul ”Și copilul tău are dreptul să vadă mai bine! ”

În serie numeroaselor activități organizate de Lions Club Petroșani Via Regis, una dintre cele mai active și implicare organizații din societatea civilă a Văii Jiului, s-a numărat și campania de screening oftalmologic, în cadrul căreia suite de copii de la diverse unități de învățământ și centre sociale au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite.

La finalul săptămânii trecute, voluntarii Lions Club Petroșani Via Regis și specialiștii de la S.C. Royal Optica, parteneri ai acestora în derularea proiectului intitulat „Din inimă pentru oameni” au ajuns la Lupeni, la sediul Subfilialei de Crucea Roșie. Aici au fost întâmpinați de un grup de copii plini de veselie și răbdători, care s-au bucurat și de diferitele activități din fața sediului, pe tot parcursul desfășurării evenimentului.

Ca și la celelalte evenimente, cu sprijinul S.C. Royal Optica, copilașii au beneficiat de un screening gratuit, cu aparatul performant pus la dispoziție de Districtul Lions 124 România, necesar pentru depistarea eventualelor deficiențe de vedere. Au primit sfaturi și îndrumări importante pentru a avea din timp grijă de sănătate ochilor.

”Ne bucurăm că am putut să ne continuăm campania de screening oftalmologic, ajungând astfel în mai multe orașe din Valea Jiului. Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers, de data aceasta, respectiv: inimoaselor doamne de la S.C. Royal Optica, Anamaria Huluță și Gabor Roxana; profesorilor Budelecan Elena și Resmeriță Cosmina de la Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni, doamnelor Gianina Karina Blăjan și Camelia Popa de la Asociația Salvați Copiii Filiala Hunedoara, Simonei Hîreiașu și tuturor voluntarilor de la Crucea Roșie – subfiliala Lupeni, profesoruli psiholog Mihăiasă Maria și mediatorului școlar Șugar Elena de la Centrul de sprijin pentru copiii care provin din grupuri dezavantajate din cadrul Liceului Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni. Vom fi mereu acolo unde putem ajuta!”, a declarat prof. Cosmin Kis, membru al Lions Club Petroșani Via Regis.

Acesta a ținut să precizeze că în cadrul campaniei „Din inimă pentru oameni”, în Valea Jiului, alte sute de copii de la diverse unități de învățământ din toată Valea Jiului au beneficiat de screening oftalmologic gratuit, acțiunea bucurându-se de un succes deosebit în rândul copiilor, dar și de aprecieri și mulțumiri din partea părinților și profesorilor.